James Nikander, Helena Ahti-Hallberg, Ilari Sahamies, Katja Ståhl, Sara Chafak, Kimmo Vehviläinen ja Juhana Helmenkalastaja päättivät Selviytyjät-voittajan. Kuva ja video: Nelonen
James Nikander, Helena Ahti-Hallberg, Ilari Sahamies, Katja Ståhl, Sara Chafak, Kimmo Vehviläinen ja Juhana Helmenkalastaja päättivät Selviytyjät-voittajan. Kuva ja video: Nelonen

Vain Katja Ståhl toivoi, että Janni Hussi voittaisi Selviytyjät.

Selviytyjät Suomi -ohjelman voittaja selvisi sunnuntaina, kun tv:stä esitettiin kauden viimeinen jakso. Sampo Kaulanen ja Janni Hussi joutuivat viimeisessä jaksossa muiden Selviytyjät-kilpailijoiden eli tuomariston tentattavaksi. Lopulta tuomaristo äänesti Sampon voittajaksi.

Sampo sai 33 päivää kestäneestä koitoksesta palkinnoksi 30 000 euroa. Televisiossa ei näytetty, kuka äänesti ketäkin  eikä sitä, miten tuomaristo perusteli valintaansa.

Katso videolta, miten tuomaristo eli Ilari Sahamies, Juhana Helmenkalastaja, Sara Chafak, Helena Ahti-Hallberg, Katja Ståhl ja Kimmo Vehviläinen ja James Nikander perustelivat valintaansa. Voit lukea perustelut myös videon alapuolelta.

Ilari (äänesti Sampoa)

– Oli todella vaikea päätös. Tää nyt meni näin – tyyliin kolikkoa heittämällä.

”Jouduin äänestämään kahdesta huonosta vaihtoehdosta.”

Juhana (äänesti Sampoa)

– Jouduin äänestämään kahdesta huonosta vaihtoehdosta. Mutta jos vastassa on kilpailija, joka ei osaa tehdä tulta, ei omaa alkeellisia selviytymistaitoja, pelaa ihan muiden strategioilla, ei oo mitään omia juttuja eikä osaa puhua edes totta heimoneuvostossa, niin hän ei voi olla selviytyjä. Sampo sä rokkaat.

Sara (äänesti Sampoa)

– Vaikka ei ehitty pelaamaan hirveän montaa päivää yhdessä, silti mulle on kehittynyt se kuva, että jäbä on selviytyjä. Toivon, että sä voitat.

”Kun nainen lyö naista kirveellä selkään ja käyttäytyy kuin käärme, se ei jätä vaihtoehtoja.”

Helena (äänesti Sampoa)

– Kun nainen lyö naista kirveellä selkään ja käyttäytyy kuin käärme vaikka näyttää enkeliltä, niin se ei jätä kauheesti vaihtoehtoja. Mun voittaja on Sampo.

Katja (äänesti Jannia)

– Vähän sua pelästyttelin. Kyllä sä (Janni) oot kuitenkin mun mielestä selviytyjä ja ehdoton tehotyttö.

James (äänesti Sampoa)

– Pelissä jotkut sanoo tyranniksi, jotkut sanoo mafiapomoksi. Itse näin vahvaa taktiikkaa. Hallitsit tätä peliä aika ylivoimaisesti. Ota voittorahat ja tee firman nimissä kansan eteen jotain kivaa – oli se sitten pyyteetöntä tai ei, sillä ei ole väliä. Täkeintä, että kansa pääsee nauttimaan siitä.

”Sampo laittoi peliin enemmän sielua – ja sydäntä.”

Kimmo (äänesti Sampoa)

– Te kumpikin laitoitte kroppaa likoon, mutta Sampo sä laitoit enemmän sielua – ja sydäntä. 

Sampo Kaulanen kertoi Me Naisille tuloksen selviämisen jälkeen, että soittelee Kimmon kanssa kännipuheluita viikottain. Jannille hän ei uskalla soitella öisin, ettei puoliso tulisi mustasukkaisesksi. Lue lisää Sampon kuulumisia:

Kysely

Voittiko oikea kilpailija mielestäsi Selviytyjät?

Kyllä.
Kyllä.
63.4%
Ei.
Ei.
36.5%
Ääniä yhteensä: 408
hehe päviän paras

Tätä et nähnyt tv:ssä! Näin Selviytyjät-tuomaristo perusteli valintaansa: ”Käyttäytyy kuin käärme”

[quote=Vierailija76]Kaikessa tässä jäi täysin huomiotta, miten Janni huijasi tikkaidenrakennuskisassa. Se kisa ratkaiso juuri sekunnin erolla, mikä sakki on lopputaisteluissa ja oikeasti finaalissa olisi ollut Juhanan poppoo. Janni on kyllä melkoinen valehtelija, mielistelijä ja oman egonsa pönkittäjä. Ja kuka lähtee pikkuhousuissa oikeaan ravintolaan? Kyllä oikea voitti, kukaan ei halunnut Jannia.[/quo Päivän paras kommentti sain kunnon naurut..ja mitä käärmeesen tulee heluna oli sitä itse hän...
Lue kommentti

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.