Ei onnistuisi tämä Jenkeissä, jossa blurrataan kaikki mainokset. Aki kuvassa vasemmalla, edessä Jere, takana Sami ja oikealla Simo. Kuvakaappaus: Liv/Nelonen Media
Ei onnistuisi tämä Jenkeissä, jossa blurrataan kaikki mainokset. Aki kuvassa vasemmalla, edessä Jere, takana Sami ja oikealla Simo. Kuvakaappaus: Liv/Nelonen Media

Tarkkasilmäiset Temptation Island -katsojat ovat panneet merkille, että Akilla on lähes jokaisessa jaksossa päällään t-paita, johon on printattu AMTY-teksti. Viime keskiviikon jaksossa Aki puki myös muut miehet samanlaiseen paitaan bileitä varten.

– Teksti tulee sanoista Akku Manninen talliyhtymä, joka on siis Akin firma. Hän markkinoi ohjelmassa räikeästi omia bisneksiään, ohjelman käsikirjoittaja Outi Keskevaari sanoo.

Aki onkin kertonut ohjelmassa monta kertaa, että hänen unelmansa on tehdä moottoripyörien rakentamisesta leipätyö. Aki myös myöntää, että käytti hyväkseen ohjelman tuomaa julkisuutta.

– Ei jätkillä turhaan ollut AMTY-paidat päällä, sillä ei ohjelmaa lähdetty tekemään pelkästään hyväntekeväisyydestä, hän sanoo Me Naisten haastattelussa.

Ensin kirjakieltä, sitten poria

Keskevaari kertoi viime viikolla Helsingin Sanomille, että Aki ja Rita tulivat selvästi tekemään sarjan jenkkiversiota. Siksi he käyttäytyivät aluksi siten, kuin ajattelivat, että televisiossa pitää käyttäytyä.

– Akista ja Ritasta näki, että he olivat katsoneet jenkkiversiota. Varsinkaan Aki ei ollut aluksi luonnollinen. Hän puhui kirjakieltä, ja kaikki mitä hän sanoi, vaikutti olevan harkittua, Keskevaari selittää jenkkivertausta.

Hänen mukaansa tuotanto keskusteli Akin kanssa kesken kuvausten tämän aitoudesta ja kehotti tätä näyttämään, millainen tyyppi on oikeasti.

– Nyt nähtävissä jaksoissa Aki on jo aivan erilainen kuin aluksi – hän esimerkiksi puhuu kirjakielen sijaan omaa murrettaan, poria, Keskevaari jatkaa.

– Aki ei itse täysin tiedostanut vaihtavansa puhetyyliä esimerkiksi iltanuotiolla. Hän laittoi sen jännityksen piikkiin. Se on ihan ymmärrettävää, sillä iltanuotiot ovat tiukkoja paikkoja pariskunnille.

 

Sain viettää aikaa tänään maailmankuulun artistin kanssa ,to day is good day #josesanjuanart #hastalavista #amty

A photo posted by Aki Manninen (@akkumanninen) on

Akin firma on näkyvästi esillä myös miehen Instagram-kuvissa.

 

Pallopelit ja paisti uuniin siitä on pienet pojat tehty #amty #akismi #love

A photo posted by Aki Manninen (@akkumanninen) on

Alun perin Aki ja Rita eivät tajunneet, minkälaiseen ohjelmaan he olivat lähdössä. He eivät kuitenkaan halunneet jättää leikkiä kesken. Lue lisää täältä.

Lue myös:

Temptation Islandin salaiset tapaamiset ihmetyttävät – miksi kaikkea ei kuvata?

Kuinka paljon Temptation Islandista on käsikirjoitettua? Tuotanto vastaa

Miten tavallisesta naisesta tehdään Temptation Island -viettelijä?

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.