Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa esitellään tulevat avioparit. Kuvituskuva: Shutterstock
Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa esitellään tulevat avioparit. Kuvituskuva: Shutterstock

VARO JUONIPALJASTUKSIA! Ensitreffit alttarilla -sarjan toisella tuotantokaudella naiset kaipaavat "pehmeitä mutta silti maskuliinisia" kumppaneita.

Viime syksyn hittiohjelma Ensitreffit alttarilla palaa televisioon tänään tiistai-iltana. Ohjelmassa asiantuntijat valitsevat sinkuille parin, ja tuoreet pariskunnat menevät naimisiin ensitapaamisellaan.

Sinkkuparit ovat saattaneet yhteen ensimmäiseltä kaudelta tutut parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja pappi Kari Kanala sekä uusi kasvo, psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

Maaret Kallio kertoo jaksossa, että suurin osa naishakijoista etsii pehmeitä mutta samalla maskuliinisia miehiä. Miehet eivät ole "seikkailijatyyppejä", vaan valmiita sitoutumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiistain jaksossa Maaret Kallio, Kari Kanala ja Mikael Saarinen päätyvät näihin pareihin:

Tanja, 29, ja Roni, 27

Kaksi vuotta sinkkuna ollut Tanja tekee heti selväksi, että hän on järjestelmällinen ihminen, joten parisuhteessa hän haluaisi, että toisenkin pyykit löytävät pyykkikoriin. Tanja arvelee olevansa sinkku, koska on ollut nirso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kerran treffeillä oli mukava mies, mutta hän oli tumpelo käsistään. Ajattelin, että mä en halua olla se perheen mies, joka vaihtaa polttimot lamppuihin ja laittaa taulut seinille, Tanja kertoo jaksossa vaatimuksistaan.

Asiantuntijat ovat Tanjan onneksi valinneet hänelle remonttitaitoisen Ronin, joka on ollut viisi vuotta sinkkuna. Myös Roni tunnustaa olleensa nirso ja etsineen naisista ehkä liikaakin virheitä. Nyt Roni kertoo kaipaavansa suhteelta avoimuutta – sitä, että kaikesta voisi puhua eikä tarvitsisi peitellä mitään.

– Ihannepuolisoni on vaaleatukkainen, urheilullinen, muttei täysin fitnesstyttö. Tykkää auttaa ihmisiä, niin olisi hyvä, että toinenkin ajattelisi muita eikä vain omia asioitaan.

Asiantuntijoiden mielestä Tanjan ja Ronin vahvuus on samanhenkisyys, sillä molemmat ovat urheilullisia. Heitä kuitenkin mietityttää, miten kemiat menevät yksiin – Roni kun on Tanjaa selvästi rauhallisempi.

Sari, 34, & Antti, 35

Viisi kuukautta sinkkuna ollutta Saria Maaret Kallio kuvailee herkäksi naiseksi, joka kaipaa rinnalleen turvallista miestä. Sari kertookin, että hänen on ollut vaikea löytää sopivaa kumppania.

– Olen tavannut miehiä aikaisemmin sokkotreffeillä kavereiden kautta. Sitten ollut pari nettideittitapaamistakin, mutta vähän huonommalla menestyksellä.

Sarin tuleva puoliso on yhdeksän kuukautta sinkkuna viihtynyt Antti. Hän kertoo, että iän myötä samankaltaiset arvot ovat nousseet hänelle yhdeksi tärkeimmistä kriteereistä.

Maaret pitää Anttia luottamusta herättävänä miehenä, joka on kokenut kovia.

– Olen iloinen, että hän on osannut kääntää kokemukset herkkyydeksi, Maaret sanoo jaksossa.

Asiantuntijat uskovat, että Sarilla ja Antilla on mahdollisuus tasapainoiseen, vastavuoroiseen ja arkiseen suhteeseen, sillä kumpikaan ei tunnu etsivän mitään "mieletöntä unelmaa". Toisaalta he miettivät, voiko parilla tulla keskenään jopa liian tylsää.

Mari, 35, & Jouni, 35

Kolmas pari on kuusi vuotta sinkkuna ollut Mari ja kuusi kuukautta yksin viihtynyt Jouni. Marin mukaan hänellä ei ole ollut onnea rakkaudessa.

– Olen tapaillut monia ja koittanut löytää sitä oikeaa. Mutta aina on ollut jotain, ettei suhde ole voinut kehittyä pidemmälle, Mari kertoo.

Mari toivoo, ettei kumppani olisi kovin tiukkapipoinen. Hän toivoo myös itseään rauhallisempaa miestä.

Maaret Kallio pitää Maria kaikista kolmesta naissinkusta itsenäisimpänä, "aikuisena naisena", joka on seikkailunsa jo elänyt. Hänen tuleva aviomiehensä, Jouni, ei ainakaan vaikuta sitoutumiskammoiselta, sillä hänellä on kaksi pitkää, noin viisi vuotta kestänyttä suhdetta.

– Toivon, että meillä olisi yhteiset tavoitteet, joita voitaisiin yhdessä toteuttaa, Jouni kertoo toiveistaan.

Mikael Saarisen mielestä Marissa ja Jounissa on samanlaista leikkisyyttä, ja hän uskoo, että he voisivat täydentää toisiaan. Asiantuntijoiden mielestä parin välillä saattaa syttyä myös todellista kipinää, kunhan Jouni ei vain ala varoa liikaa.

Kuvat pareista näet MTV.fi:stä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen tuotantokausi alkaa MTV:llä ja Avalla ti 1.9. klo 21.00.

 

Juttuun päivitetty linkki parien kuvista klo 14.10.

Sisältö jatkuu mainoksen alla