Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa esitellään tulevat avioparit. Kuvituskuva: Shutterstock
Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa esitellään tulevat avioparit. Kuvituskuva: Shutterstock

VARO JUONIPALJASTUKSIA! Ensitreffit alttarilla -sarjan toisella tuotantokaudella naiset kaipaavat "pehmeitä mutta silti maskuliinisia" kumppaneita.

Viime syksyn hittiohjelma Ensitreffit alttarilla palaa televisioon tänään tiistai-iltana. Ohjelmassa asiantuntijat valitsevat sinkuille parin, ja tuoreet pariskunnat menevät naimisiin ensitapaamisellaan.

Sinkkuparit ovat saattaneet yhteen ensimmäiseltä kaudelta tutut parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja pappi Kari Kanala sekä uusi kasvo, psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

Maaret Kallio kertoo jaksossa, että suurin osa naishakijoista etsii pehmeitä mutta samalla maskuliinisia miehiä. Miehet eivät ole "seikkailijatyyppejä", vaan valmiita sitoutumaan.

Tiistain jaksossa Maaret Kallio, Kari Kanala ja Mikael Saarinen päätyvät näihin pareihin:

Tanja, 29, ja Roni, 27

Kaksi vuotta sinkkuna ollut Tanja tekee heti selväksi, että hän on järjestelmällinen ihminen, joten parisuhteessa hän haluaisi, että toisenkin pyykit löytävät pyykkikoriin. Tanja arvelee olevansa sinkku, koska on ollut nirso.

– Kerran treffeillä oli mukava mies, mutta hän oli tumpelo käsistään. Ajattelin, että mä en halua olla se perheen mies, joka vaihtaa polttimot lamppuihin ja laittaa taulut seinille, Tanja kertoo jaksossa vaatimuksistaan.

Asiantuntijat ovat Tanjan onneksi valinneet hänelle remonttitaitoisen Ronin, joka on ollut viisi vuotta sinkkuna. Myös Roni tunnustaa olleensa nirso ja etsineen naisista ehkä liikaakin virheitä. Nyt Roni kertoo kaipaavansa suhteelta avoimuutta – sitä, että kaikesta voisi puhua eikä tarvitsisi peitellä mitään.

– Ihannepuolisoni on vaaleatukkainen, urheilullinen, muttei täysin fitnesstyttö. Tykkää auttaa ihmisiä, niin olisi hyvä, että toinenkin ajattelisi muita eikä vain omia asioitaan.

Asiantuntijoiden mielestä Tanjan ja Ronin vahvuus on samanhenkisyys, sillä molemmat ovat urheilullisia. Heitä kuitenkin mietityttää, miten kemiat menevät yksiin – Roni kun on Tanjaa selvästi rauhallisempi.

Sari, 34, & Antti, 35

Viisi kuukautta sinkkuna ollutta Saria Maaret Kallio kuvailee herkäksi naiseksi, joka kaipaa rinnalleen turvallista miestä. Sari kertookin, että hänen on ollut vaikea löytää sopivaa kumppania.

– Olen tavannut miehiä aikaisemmin sokkotreffeillä kavereiden kautta. Sitten ollut pari nettideittitapaamistakin, mutta vähän huonommalla menestyksellä.

Sarin tuleva puoliso on yhdeksän kuukautta sinkkuna viihtynyt Antti. Hän kertoo, että iän myötä samankaltaiset arvot ovat nousseet hänelle yhdeksi tärkeimmistä kriteereistä.

Maaret pitää Anttia luottamusta herättävänä miehenä, joka on kokenut kovia.

– Olen iloinen, että hän on osannut kääntää kokemukset herkkyydeksi, Maaret sanoo jaksossa.

Asiantuntijat uskovat, että Sarilla ja Antilla on mahdollisuus tasapainoiseen, vastavuoroiseen ja arkiseen suhteeseen, sillä kumpikaan ei tunnu etsivän mitään "mieletöntä unelmaa". Toisaalta he miettivät, voiko parilla tulla keskenään jopa liian tylsää.

Mari, 35, & Jouni, 35

Kolmas pari on kuusi vuotta sinkkuna ollut Mari ja kuusi kuukautta yksin viihtynyt Jouni. Marin mukaan hänellä ei ole ollut onnea rakkaudessa.

– Olen tapaillut monia ja koittanut löytää sitä oikeaa. Mutta aina on ollut jotain, ettei suhde ole voinut kehittyä pidemmälle, Mari kertoo.

Mari toivoo, ettei kumppani olisi kovin tiukkapipoinen. Hän toivoo myös itseään rauhallisempaa miestä.

Maaret Kallio pitää Maria kaikista kolmesta naissinkusta itsenäisimpänä, "aikuisena naisena", joka on seikkailunsa jo elänyt. Hänen tuleva aviomiehensä, Jouni, ei ainakaan vaikuta sitoutumiskammoiselta, sillä hänellä on kaksi pitkää, noin viisi vuotta kestänyttä suhdetta.

– Toivon, että meillä olisi yhteiset tavoitteet, joita voitaisiin yhdessä toteuttaa, Jouni kertoo toiveistaan.

Mikael Saarisen mielestä Marissa ja Jounissa on samanlaista leikkisyyttä, ja hän uskoo, että he voisivat täydentää toisiaan. Asiantuntijoiden mielestä parin välillä saattaa syttyä myös todellista kipinää, kunhan Jouni ei vain ala varoa liikaa.

Kuvat pareista näet MTV.fi:stä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen tuotantokausi alkaa MTV:llä ja Avalla ti 1.9. klo 21.00.

 

Juttuun päivitetty linkki parien kuvista klo 14.10.

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

Tubettaja Janne Naakan vinkit netin opetteluun:

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00