Susa, Isabella, Henrietta ja Juho viettävät au pairina kolme kuukautta. Kuvat: Yle kuvapalvelu
Susa, Isabella, Henrietta ja Juho viettävät au pairina kolme kuukautta. Kuvat: Yle kuvapalvelu

Au pairit Australiassa alkaa keskiviikkona. Tällä kertaa unelmiaan tavoittelevat sydäntensärkijä, Jeesus-fani, rämäpää ja nuori mies, joka etsii suuntaa elämälleen.

Itkua, naurua ja pettymyksiä. Ainakin niitä on taas luvassa, kun Ylen suosittu Au pairit -sarja saa jatkoa. Tällä kertaa kolme nuorta naista ja yksi nuori mies lähtevät Australiaan.

Aikaisempina kausina on tullut selväksi, että au pairina joutuu tekemään pitkiä päiviä. Osalla on tullut myös niin pahoja erimielisyyksiä isäntäperheen kanssa, että he ovat lähteneet maitojunalla kotiin.

”Ongelma on se, että totut niihin lapsiin – kun olet aika itsekeskeinen.”

Miten Susan, Isabellan, Henrietan ja Juhon arki sujuu? Se selviää jo tällä viikolla, sillä Au pairit Australiassa -sarjan kaikki jaksot tulevat Yle Areenaan ke 9.3. TV2:lla ohjelma alkaa ma 14.3.

Tässä he ovat: uudet au pairit

Susa Kettunen, 18

Parturikampaajaksi opiskeleva Susa on kyllästynyt Lappeenrantaan ja odottaa pääsevänsä suurkaupunki Sydneyyn.

Lappeenrannassa Susa on luonut itselleen tarkoituksella ylimielisen maineen. Au pair -ajalta hän odottaa eniten sitä, että saisi vaihtelua elämäänsä.

– Luulen, että ensimmäinen ongelma on se, että totut niihin lapsiin – kun olet aika itsekeskeinen, Susan kaveri sanoo ystävälleen esittelyjaksossa.

Susan mukaan hän saa miesten päät kääntymään, minne ikinä meneekin. Hän uskoo, että sama meininki jatkuu myös Australiassa.

– Kahdeksan kymmenestä, joiden kanssa on ollut jotain pikkujuttuakin, itkee vieläkin perääni.

Susan ystävät neuvovat, ettei hänen ehkä kannata olla aluksi täysin oma itsensä. Australian isäntäperheessä häntä odottaa neljä lasta.

Isabella Huotelin, 18

Helsingissä vanhempiensa kanssa asuva Isabella kirjoitti ylioppilaaksi juuri ennen matkaansa. Hän ei ole matkustanut koskaan ilman vanhempiaan, joten au pair -aika jännittää häntä luonnollisesti muita enemmän. 

Helluntaiseurakuntaan kuuluva Isabella kertoo olevansa Jeesus-fani, ja hän toivoo löytävänsä Australiasta hyvän seurakunnan.

– Uskon, että matka on myös hyvä paikka kasvaa uskossa.

Lapsia Isabella ei ole hoitanut aikaisemmin, mutta on valmistautunut matkaan hoitamalla vauvaikäistä serkkuaan.

Henrietta Kulmala, 20

Alun perin Rääkkylästä kotoisin oleva Henrietta on joukon toiseksi vanhin. Henrietta on asunut yksin Helsingissä 16-vuotiaasta lähtien ja arvelee ennakkoon, että hänelle voi olla hankalaa sopeutua, jos isäntäperhe on kovin tiukkapipoinen.

Lastenhoidosta Henrietalla ei ole kokemusta, mutta hän uskoo pärjäävänsä, koska pystyy menemään helposti lasten tasolle.

Au pair -ajaltaan innokas bilettäjä odottaa sitä, että tapaisi komeita aussimiehiä, pääsisi surffaamaan ja oppisi itsestään jotain uutta.

Juho Takkinen, 24

Piikkiöläinen Juho on ainut joukosta, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Hän on ammatiltaan kokki, mutta tehnyt töitä lasten kanssa koulussa ja päiväkodissa.

Juho haluaa Australiasta uusia kokemuksia ennen kuin asettuu aloilleen. Sydneyssä häntä odottavat leskeksi jäänyt yksinhuoltajaäiti ja 14-vuotias tyttö, jonka kanssa Juho jakaa huoneen.

Vierailija

Tässä ovat uudet au pairit: ”Kahdeksan kymmenestä itkee perääni”

kumma kirjoitti: Vierailija kirjoitti: 24v mies jakaa huoneen 14v tytön kanssa? Niinpä. Siinä on äiti tehnyt kumman ratkaisun. Tekisi mieli mustamaalailla riskejä... Kannattaisi katsoa kyseinen ohjelma ennen kuin alkaa spekuloimaan tämän lehden paskapuheita! Tämä 14v tyttö jakoi huoneen äitinsä kanssa ja 24v mies jakoi oman huoneensa itsensä kanssa! Paskalehti...
Lue kommentti

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00