Kenen päivää odotat eniten: Lauri Tähkän, Chisun, Hectorin, Anna Puun, Mikael Gabrielin, Mikko Kuustosen vai Suvi Teräsniskan? Äänestä jutun lopussa! Kuva: Nelonen
Kenen päivää odotat eniten: Lauri Tähkän, Chisun, Hectorin, Anna Puun, Mikael Gabrielin, Mikko Kuustosen vai Suvi Teräsniskan? Äänestä jutun lopussa! Kuva: Nelonen

Tällä kaudella nähdään yksi ylimääräinen jakso, jossa nähdään kaikki kaudella kuullut esitykset.

Syksyn Vain elämää -kauden jaksojärjestys on julkistettu. Viidennen tuotantokauden pääsee aloittamaan Lauri Tähkä

– Lauri Tähkän päivän aikana käydään läpi koko tunteiden kirjo. Heti kättelyssä huikeita tulkintoja, joiden hittipotentiaali on kiistaton, tiedotteessa luvataan.

Kanava hehkuttaa myös Instagramissa, että Tähkän päivänä fiilis on mahtava.

– Vain elämää -historian upein startti.

Toisin kuin aikaisempina kausina, tällä kaudella esitetään yksi ylimääräinen jakso, jossa nähdään kaikki kaudella kuullut esitykset.

Jaksojärjestys on tämä:

Lauri Tähkän päivä 16.9.
Chisun päivä 23.9.
Mikael Gabrielin päivä 30.9.
Hectorin päivä 7.10.
Suvi Teräsniskan päivä 14.10.
Mikko Kuustosen päivä 21.10.
Anna Puun päivä 28.10
Encore-päivä 4.11.
Kaikki biisit -jakso 11.11.

Vain elämää alkaa Nelosella pe 16.9. klo 20.00.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kysely

Kenen Vain elämää -artistin päivää odotat eniten?

Hectorin
Hectorin
25.1%
Lauri Tähkän
Lauri Tähkän
21.4%
Chisun
Chisun
17.6%
Suvi Teräsniskan
Suvi Teräsniskan
13.6%
Mikael Gabrielin
Mikael Gabrielin
8.9%
Mikko Kuustosen
Mikko Kuustosen
7.3%
Anna Puun
Anna Puun
5.7%
Ääniä yhteensä: 504

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00