Minka Kuustonen on uuden Tellus-sarjan nuori lääkäriopiskelija, joka on lähtenyt mukaan luontoaktivistiryhmä toimintaan.
Minka Kuustonen on uuden Tellus-sarjan nuori lääkäriopiskelija, joka on lähtenyt mukaan luontoaktivistiryhmä toimintaan.

Ekoterrorismia, ihmissuhteita ja poliisin ja aktivistien kissa–hiiri-leikkiä. Luvassa on jännittäviä sunnuntai-iltoja.

Uuden Kotikatsomo-sarjan aihe ei voisi olla ajankohtaisempi. YK:n ilmastopaneelin raportti luetteli pari viikkoa sitten maapallolle melkoiset madonluvut, jos ilmastonmuutosta ei saada kuriin. Siksi Telluksen teema ekoterrorismista on uskottava ja aika pelottava.

JP Siilin kirjoittaman ja ohjaaman sarjan pääosassa on Eevi (Minka Kuustonen), nuori lääkäriopiskelija, joka on lähtenyt mukaan luontoaktivistiryhmä Telluksen toimintaan. Ryhmä on muutaman vuoden aikana tehnyt onnistuneita iskuja ja aiheuttanut taloudellista vahinkoa yrityksille, jotka sen mielestä tuhoavat maapalloa. Telluksen pieni ja tiivis ydinjoukko salaa visusti yhteydenpitonsa. Tämä pakottaa ryhmän jäsenet siviilissä yksinäiseen ja varovaiseen elämään.

Telluksen toimia on alusta saakka tutkinut veteraanipoliisi Taneli Lokka (Pirkka-Pekka Petelius), joka sarjan aluksi palaa töihin pitkältä sairauslomalta. Ryhmä ei ole jättänyt yhtään johtolankaa turhautuneiden poliisien seurattavaksi, mutta kun uusimmassa iskussa kuolee tehtaan siivoja, Lokka saa äkisti lisää työvoimaa käyttöönsä. Verkko alkaa kiristyä.

Sarjan kolmas päähenkilö on "tavallisiin" luontoaktivisteihin kuuluva Alex (Lauri Tilkanen), johon Eevi vastahakoisesti rakastuu. Avoimesti mielenosoituksiin osallistuva Alex on poliisin epäiltyjen listalla Telluksen iskuista, joten seurustelu hänen kanssaan on Eeviltä riskialtis veto.

Näistä asetelmista alkaa kuusiosainen jännäri, jonka synkeä värimaailma ja jännitystä ylläpitävä musiikki (Tuomas Kantelisen käsialaa) vievät tunnelmaa modernin pohjoismaisen dekkarin suuntaan. Ensimmäinen jakso jättää langat vasta kytemään, mutta lupailee jossakin vaiheessa kunnon pamausta.

Tellus, TV1 su klo 21.05

Lue myös:

Näyttelijäsisarukset Iina ja Minka Kuustonen: "Välillämme ei ole ikinä ollut kateutta"