Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat valitsivat satojen sinkkujen joukosta kolme paria, joiden he uskovat sopivan yhteen.

Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt ovat tuoreiden avioparien tukena.
Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt ovat tuoreiden avioparien tukena.

Viikon päästä nähdään, millaiset ovat kuuden sinkun reaktiot, kun he tapaavat tulevat aviopuolisonsa – ensimmäistä kertaa alttarilla. Tämän illan Ensitreffit alttarilla -avausjaksossa esiteltiin asiantuntijoiden kolmannelle tuotantokaudelle valitsemat parit.

Asiantuntijat kertoivat, että he ovat pyrkineet löytämään pareja, joissa on sopivasti sekä samankaltaisuutta että erilaisuutta, rakennusaineita rakkaudelle ja vetovoimalle.

Tässä parit ovat. Sinkkujen esittelyt voit lukea täältä.

Tiina ja Samuel

Asiantuntijoiden mukaan 35-vuotiaan Tiinan ja 33-vuotiaan Samuelin vahvuus parina on heidän itsetuntemuksensa ja halunsa kasvaa ja kehittyä.

Tiinaa asiantuntijat kuvailevat erittäin sanavalmiiksi. Nainen myöntää itse, ettei ole ihmisenä aina helppo.

– Pystyykö Samuel vastaamaan Tiinan energiaan, ettei hän mene lukkoon? psykologi Tony Dunderfelt mietti illan jaksossa parin haasteita.

– Osaan myös antaa kärkeviä ja vahvoja mielipiteitä, Samuel kuvaili itseään kameralle.

Heidi ja Mikko

Toisena hyvänä parina asiantuntijat pitivät 31-vuotiasta Heidiä ja 30-vuotiasta Mikkoa, joita kuvaillaan vilkkaiksi ja huumorintajuisiksi.

– Haaste saattaa olla se, että vasta arki näyttää, miten ihmiset toteuttavat arvojaan arjessa, seksuaali- ja logoterapeutti Elina Tanskanen pohti jaksossa.

Milla ja Kimmo

– Toivon, että he löytävät uusia puolia itsestään toistensa kautta, Tony Dunderfelt totesi itsenäisistä Millasta, 27, ja Kimmosta, 31.

Tony sekä toinen ohjelman miesasiantuntija, Jason Lepomäki, ihmettelivät, miten Millan kaltainen nainen ei ole löytänyt ketään rinnalleen.

– Hänessä on sitä raikkautta ja elämäniloa, mitä varmaan moni mies toivoo, että vaimolta löytyisi, Tony kertoi jaksossa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00