Jani Rasimus yllätyshoikistui niin, että puvustajalle tuli kiire. Janin parina on tällä kaudella Anu Sinisalo. Kuva: Jonna Öhrnberg.
Jani Rasimus yllätyshoikistui niin, että puvustajalle tuli kiire. Janin parina on tällä kaudella Anu Sinisalo. Kuva: Jonna Öhrnberg.

Yllätyslaihtumisia ja selittämättömiä katoamisia. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman pääpuvustaja tietää, että mitä tahansa voi sattua minuuttia ennen suoraa lähetystä.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa sattuu ja tapahtuu joka viikko. Vaikka tähtien upeita asuja on valmistamassa seitsenhenkinen tiimi, puvustamossa ei voida olla koskaan varmoja, että kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Ennen sunnuntain suoraa lähetystä pukuja joudutaan usein viilaamaan jopa minuuttia ennen kameran eteen joutumista.

– Viime viikolla meiltä meni ompelukone rikki juuri ennen kenraaliharjoituksia. Onneksi saatiin korvaava tilalle, ennen kuin mitään kriisiä ehti syntyä, ohjelman puvustamon pääsuunnittelija Henna Mäkinen kertoo.

Vetskarikriisi

Mäkisen tiukin tilanne asujen kanssa sattui pari vuotta sitten.

– Teimme silloin ohjelmaa juontaneelle Vappu Pimiälle tangotyylisen mekon. Olimme saaneet puvun jo valmiiksi, kun sunnuntain sovituksessa siitä meni vetoketju rikki. Korjasimme sen, mutta sitten vielä viime hetkellä se hajosi uudestaan! Siinä oli suunnilleen minuutti aikaa ennen lähetykseen menemistä. Jouduin korjaamaan vetskarin rappusissa matkalla kameran eteen.

Holtittomat helmat

Eniten tuskastumisen hetkiä ja jännitysmomentteja puvustamolle aiheuttavat naisten asut.

– Tänä vuonna jouduimme korjaamaan vielä kenraaliharjoitusten jälkeen Janna Hurmerinnan paso doble -pukua. Sen helmaa piti lyhentää, ettei korko jäisi siihen kiinni. Lisäksi siihen piti vielä viime hetkellä lisätä remmejä, ettei se putoaisi hänen päältään.

Yleensä ongelmat helmoissa ja muissa huomataan jo ennen suoraa lähetystä, eikä katastrofia ehdi syntyä. Aina on kuitenkin riski, että korko jää pukuun kiinni.

– Siinä vaiheessa toivoo vain, että korko irtoaa tai puku hajoaa. Mieluummin puku menee rikki kuin tanssi menee pilalle sen takia, että puvun kantaja kaatuu.

Yllätyshoikistuminen

Vaikka tanssijoita mitataan pukuja varten viikoittain, joskus vielä kenraaliharjoituksissa joku näyttää laihtuneen. Silloin ei auta muuta kuin kaventaa kiireessä.

Jani Rasimukselta jouduttiin tässä yhtenä sunnuntaina vielä kiristämään housujen vyötäröä, kun yhtäkkiä tuntui, että ne putoavat jalasta.

Vaatteet kadoksissa

Kymmenet puvut koostuvat kymmenistä osista. Erityisesti miesten asuissa on monta liikkuvaa tekijää, joista kiireessä jokin saattaa helposti tehdä katoamistempun.

– Viime kaudella olimme sopineet, että Sami Hedbergillä on eräässä tanssissa frakkitakki rekvisiittana. Kun menimme kenraaleihin, sitä ei yhtäkkiä löytynytkään muiden vaatteiden joukosta.

Onneksi takki oli kuitenkin vain unohtunut työtilalle, josta se saatiin nopeasti tuotua studiolle ennen lähetystä.

Koska tähdet käyttävät lähetyksissä näkyviä tanssikenkiään myös harjoituksissaan, heidän on pidettävä niistä itse huolta. Joskus kenraaliharjoituksissa kenkiä ei näy mailla halmeilla.

– Tällä kaudella kukaan ei ole ainakaan vielä unohtanut kenkiään harjoitussalille. Ihmiset ovat olleet hirveän hyvämuistisia!

Väärät sukat

Kenkien lisäksi kilpailijat joutuvat itse pitämään huolta sukistaan ja alusvaatteistaan. Miehillä sukkien tulee olla mustat; naisten mekoista alusvaatteet eivät saa kuultaa läpi.

– Tällä kaudella Cristal Snow’lle ja Matti Purolle on pitänyt antaa mustat varasukat ennen lähetystä, kun he ovat tulleet kenraaliharjoituksiin jalassaan ihan vääränväriset yksilöt.

Lue kaikki Me Naisten Tanssii tähtien kanssa -jutut täältä.

Lue myös:

Tanssikisassa yllättänyt näyttelijä Anu Sinisalo : "Tutisen koko päivän ennen lähetystä"

Sinkkuelämää-lavastaja sisusti kotinsa hittisarjan tavaroilla

Tältä näyttää Sami Hedbergin 85 neliön koti

Vappu Pimiä: Minulla on ainakin sata ystävää

Laulaja Janna Hurmerinta: Rakastun aina vääriin miehiin

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.

Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa selviää, miten suomalaisuus näkyy surffirannalla ja maailman kuivimmalla suola-aavikolla.

IS TV-LEHTI:  Tänään alkavassa näyttelijä Antti Holman luotsaamassa Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmassa seurataan, millaista on suomalaisten elämä ulkomailla. 

Antti Holma on juuri sopiva juontaja sarjalle, sillä hän muutti viime vuonna pysyvästi Lontooseen. Holma viihtyy uudessa asuinpaikassaan sen verran hyvin, että käy Suomessa vain tekemässä töitä.

Holman viime kesä kului Cheek-elokuvaa tehden. Keväällä kuvattu uutuusohjelma vei sen sijaan näyttelijää ympäri maailman.

– Reissaaminen oli raskasta ja ahdistavaakin, mutta ihmiset olivat ihan huikeita, Antti Holma muistelee ohjelman tekemistä.

Holman mukaan aluksi oli tarkoitus tehdä neljä tunnin mittaista jaksoa. Kanavanvaihdoksen myötä sarjan jaksojen määrä kuitenkin kasvoi.

Sarjaan haluttiin eri-ikäisiä ja eri tavoin ulkomaille päätyneitä suomalaisia. 

– Esimerkiksi Australiassa tapasimme Tomi Björckin, joka on tuoreempi maastamuuttaja.

Pohjois-Amerikan suomalaisimmassa kaupungissa Hancockissa Michiganissa paikalliset taas pitivät itseään amerikansuomalaisina. Suomalaisuus näkyi kaupungissa voimakkaasti, ja esimerkiksi tiennimet ovat suomeksi.

– Heillä on kulttuurissa paljon samaa kuin meillä, mutta myös omia perinteitä. Heillä on esimerkiksi Pyhän Urhon päivä, Holma kertoo.

”Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.”

Antti Holma sanoo, että monen maastamuuttajan puheessa toistuivat samat, suomalaiset asiat, joita uudessa kotipaikassa on ikävä: terveydenhuolto, sauna, luonto ja perhe sekä ystävät. Ilmi tuli myös asioita, joita Suomesta ei kaivattu, kuten käytöstapojen puute ja marraskuun pimeys.

Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.
Chilessä Antti Holma kohtaa muun muassa Nightwish-yhtyeestä tutun Marco Hietalan.

Holman mukaan ulkomailla asuu kuitenkin hyvällä tavalla isänmaallista väkeä. Puheessa kuulsi lämpö ja rakkaus synnyinmaata kohtaan.

– Heidän oli vaikea puhua Suomesta ilman, että alkoi vähän itkettää.

Antti Holma ja maastamuuttajat. MTV3 ma klo 21.00