Mitenkäs se rakkaustarina alkoikaan, Noah? Pääosassa Kultaisella maapallolla palkittu Dominic West. Kuva: Ava
Mitenkäs se rakkaustarina alkoikaan, Noah? Pääosassa Kultaisella maapallolla palkittu Dominic West. Kuva: Ava

Melankolinen amerikkalaissarja kertoo tarinan rakkaudesta ja petoksesta molempien osapuolten silmin.

Noah Solloway (Dominic West) on newyorkilainen opettaja ja neljän lapsen isä, joka aikoo siirtyä kirjailijaksi. Hänellä vaikuttaa olevan hyvä avioliitto vaimonsa Helenin (Maura Tierney) kanssa – varsinkin kun vaimon sikarikkaat vanhemmat mahdollistavat leveän elämäntavan. Appivanhemmat eivät tosin ole erityisen mukavia, ja niinpä Noah lähtee hieman vastahakoisesti lomalle heidän huvilalleen Hamptoniin.

Siellä hän tapaa Alisonin (Ruth Wilson), surusilmäisen tarjoilijattaren, joka on jäänyt alakulon valtaan lapsensa kuoleman jälkeen. Ruth elää alistetussa parisuhteessa Colen, paikallisen hevosfarmin omistajan, kanssa, jolla näyttäisi olevan myös rikollisia taipumuksia.

Noah ja Alison ajautuvat suhteeseen vääjäämättä, lähes vastentahtoisesti. Kiehtovinta on, että rakastuminen nähdään molempien silmin.

Aluksi erot heidän näkemyksissään – kuka teki aloitteen, millaisessa tilanteessa tavattiin, mitä kelläkin oli päällään – on helppo laittaa muistin temppuilun piikkiin. Sarjan edetessä erot käyvät kuitenkin niin suuriksi, että ne hämmentävät katsojaa ja niiden miettiminen alkaa viedä liikaa huomioita. Noah ja Alison kelaavat tarinaansa auki takautumina poliisiasemalla ilmeisesti vuosia tapahtuneen jälkeen. Valehteleeko heistä jompikumpi?

The Affair on voittanut lukuisia tärkeitä palkintoja, kuten parhaan draamasarjan Kultaisen maapallon. Myös brittiläiset pääosanesittäjät West ja Wilson pokkasivat rooleistaan Golden Globet. Katso itse, onko tämä nyt NIIN hyvä.

The Affair, Ava su 7.6. klo 21.00

Lue myös:

Mari Sainio rakastui naimisissa olevaan mieheen: ”Siitä tuli ikävä törmäyskurssi”

Mies ja nainen pettävät eri syistä

Näin tunnistat pettäjän – tarkkaile näitä merkkejä parisuhteessasi

Vaimoaan vuosikausia pettänyt Simo, 49, kertoo, miksi oli uskoton

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.