Keskustelua herättänyt dokkari pohtii viestintäalan murrosta. Onko se kohun arvoinen? Katso ja päätä itse. Kuva: MTV3
Keskustelua herättänyt dokkari pohtii viestintäalan murrosta. Onko se kohun arvoinen? Katso ja päätä itse. Kuva: MTV3

Jäikö viime sunnuntaina näkemättä MTV3:n lähettämä, Yleisradion asemaa Suomen mediakentässä käsittelevä ei-puolueeton dokumentti? Tänään on tilaisuus skipata se toistamiseen.

Kun kaupallisen median kravattikaulainen setä sanoo ”Yle”, ei todellakaan tee mieli laittaa popcornia tulille ja ryhtyä seuraamaan kiinnostavaa keskustelua.

Kyse on hyvin lyhyesti siitä, että kaupallinen media, siis esimerkiksi MTV, maakuntalehdet ja Sanoma eivät tykkää, että verorahoja nauttiva Yle rellestää pelikentällä, kun muilla on vaikeampaa kuin koskan. Yle sanoo, että ei me teitä tahallaan kiusata eikä teidän vaikeudet meidän syytä ole.

Keskustelu asiasta on tavallaan tärkeää, mutta sitä käydään enimmäkseen ”sä oot tyhmä, ite oot tyhmä, eikun sä oot tyhmä” -tasolla. Lisäksi media itse pitää sitä melko näyttävästi esillä suhteessa siihen, miten paljon asia tavallista ihmistä kiinnostaa.

Tämäkin dokumentti on ”kohu”, koska siitä sellainen haluttiin tehdä. Yleläiset jo haukkuivat. Katso ja päätä itse. Jos jaksat.

Täältä ja täältä voit pohjustaa taustatietojasi.

Ylen suuri tehtävä MTV3 klo 16.10

Lue myös:

Katsotko sarjamaratoneja? Ei ehkä kannattaisi!

Minne suosikkisarjani katosi? No se lopetettiin!