Hieno dokumentti seuraa susien elämää huikaisevan kauniissa Yellowstonen kansallispuistossa.

Catherine Yellozin ja Braden McIlvainen ohjaama tasokas dokumentti Avara luonto: Yellowstonen naarassusi kertoo erikoisesta yksilöstä, joka elää Yhdysvaltojen vanhimmassa kansallispuistossa Yellowstonessa. Siellä susilaumat saavat asua ja metsästää rauhassa. Yleensä laumaa johtaa alfapari, naaras ja uros. Yksi lauma on erilainen, sillä johtajana on vain naaras. Menestyneen lauman urokset toimivat naaraan apulaisina.

Dokumentti kertoo vahvan naaraan tarinan. Se syntyi alfaparin pennuksi ja koki monenlaisia haasteita elämänsä aikana. Kun se oli parivuotias, saaliseläimet alkoivat vähentyä. Naaraan johtajaisä kuoli. Lauma kutistui, ja lopuksi naaras jätti vähenevän joukon löytääkseen toisen lauman uroksen, jonka kanssa pariutua.

Avara luonto on laatukatsottavaa, niin myös tällä kertaa. On hienoa seurata upeasti kuvattua, tunteisiin vetoavaa ohjelmaa erämaan eläimestä ja sen monista vaiheista luonnon armoilla. Saalistus ja luontokuvien lisäksi ohjelmassa esitetään tietenkin ihania kuvia sudenpennuista. Tarinaa säestää mahtipontinen musiikki. 

Avara luonto: Yellowstonen naarassusi TV1 la klo 18.45 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00