Ylikonstaapeli Catherine Cawood (Sarah Lancashire) on kovan paikan edessä.
Ylikonstaapeli Catherine Cawood (Sarah Lancashire) on kovan paikan edessä.

Vetävästi rakennettu rikosdraama on taattua brittituotantoa huippunäyttelijöineen.

IS TV-LEHTI: Mainion brittiläisen rikosdraaman Happy Valley, varjojen laakso (2014–2016) toinen tuotantokausi alkaa varsin lupaavasti, kuten odottaa saattaa. Jatkuvajuoninen brittisarja on täydellisesti onnistuneessa realismissaan karu, mutta siksi niin sydämeen käyvä.

Onnen laakso -nimiseen Länsi-Yorkshiren pikkukaupunkiin sijoittuvan sarjan on luonut ja käsikirjoittanut Sarah Wainwright, joka muistetaan erinomaisista sarjoista, kuten Scott & Bailey ja Viimeinen tango Halifaxissa. Varjojen laakson rooleissa nähdään koko joukko brittinäyttelijöiden aatelistoa. Sarah Lancashiren upeasti esittämällä päähenkilöllä, ylikonstaapeli Catherine Cawoodilla riittää draamaa töissä ja yksityiselämässä.

Toinen tuotantokausi alkaa karmaisevasti, sillä lammasvarkaita jahdatessaan hän joutuu hämärän rajamaille. Sattumalta löytynyt ruumis heittää epäilyksen varjon Catherinen ylle, mutta lopulta päädytään sarjamurhaajan jäljille.

Happy Valley, varjojen laakso, TV1 klo 21.00

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 
 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00