Louis Theroux miettii pari kertaa ennen kuin uskaltaa astua samaan häkkiin kauhukoirien kanssa.
Louis Theroux miettii pari kertaa ennen kuin uskaltaa astua samaan häkkiin kauhukoirien kanssa.

Symppistoimittaja Louis Theroux palaa tv-ruutuun uusintana, mutta hyvästä syystä. Näitä dokumentteja kannattaa katsoa.

Los Angelesin suurkaupungissa koiria on moneksi. Hienostoalueilla asuu hemmoteltuja sylikoiria. Pahamaineisia lähiöitä vartioivat puolestaan katujen kasvatit. Monet hankkivat vihaisia koiria turvakseen. Koiria hylätään kuitenkin kadulle, jos omistajat eivät pärjääkään niiden kanssa.

Dokumentissa Theroux ja katukoirat BBC:n toimittaja Louis Theroux matkustaa enkelten kaupunkiin. Hän tutustuu koiraharrastajiin, jotka ovat ottaneet asiakseen pitää huolta kulkukoirista. Los Angelesissa on kuusi löytökoirakotia, joihin tuodaan vuosittain 35 000 koiraa. Osa koirista poimitaan kadulta, osan tuovat ihmiset. Syitä riittää. Pikkutyttö tahtoo luopua koirastaan, koska se haukkuu päivät pitkät. Isä tuo pitbull-terrierinsä löytökoirakotiin, sillä ei pärjää sen kanssa. Koira kuului hänen pojalleen, joka on vankilassa.

Vaikka toisin toivoisi, löytökoirakodit ovat osa ongelmaa. Niistä hakevat koiria perheet, joilla ei ole kykyä kouluttaa koiria. Theroux tapaa pariskunnan, joka on suurissa vaikeuksissa koiransa kanssa. Koiraa on pidettävä hihnassa ja kuonokopassa, sillä se puree. Dokumentti toteaa, että koirista on tullut vaikeita, koska ihmiset ovat tehneet niistä sellaisia.

Theroux ja katukoirat, TV2 ke klo 22.00 

 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00