Vähäeleisessä draamassa nähdään kaksi Italian elokuvataivaan kirkkainta tähteä.

IS TV-LEHTI: Aikansa suosituimmat italialaisnäyttelijät Sophia Loren ja Marcello Mastroianni ovat pääosissa Ettore Scolan elokuvassa Kohtaaminen Roomassa – eivätkä aivan tavanomaisissa rooleissa.

Yleensä naistennaurattajana tunnettu Mastroianni näyttelee yksinäistä Gabrielea, homoa toimittajaa, joka on saanut fasiminvastaisten mielipiteittensä vuoksi potkut ja on ajautumassa itsemurhaan. Normaalia glamouria on turha hakea myöskään Lorenin osasta: hän esittää kuuden lapsen äitiä, koulutusta vaille jäänyttä ja miehensä hylkimää kotirouvaa Antoniettaa. 

Alkuperäinen nimi Erityinen päivä viittaa toukokuun kuudenteen 1938. Alun paljonpuhuvissa dokumenttivälähdyksissä Hitler saapuu riemuitsevien kansanjoukkojen keskellä Mussolinin vieraaksi ikuiseen kaupunkiin. Päivä ei ole erityinen kuitenkaan Hitlerille tai Mussolinille, vaan Gabrielalle ja Antoniettalle, jotka tapaavat sattumalta ja saavat kokea yhdessä jotain merkittävän herkistävää.

Scolalle tuttua on tapahtumien rajaaminen taidokkaasti roomalaiseen kerrostaloon. Kahden tunteensa paljastavan ihmisen yhteys ulkomaailmaan on vain paraatia selostava radio.

Kino: Kohtaaminen Roomassa, Teema klo 22.00 

 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.