Minority Reportissa nähdään myös kanadalainen Laura Regan.
Minority Reportissa nähdään myös kanadalainen Laura Regan.

Minority Report jatkaa vuonna 2002 ilmestyneen samannimisen elokuvan tarinaa.  

IS TV-LEHTI: Jos elokuva on ollut menestys, toimiiko siitä tehty sarja? Se nähdään tänä iltana, kun Tom Cruisen tähdittämä elokuva saa sarjaversion. Minority Report ei kuitenkaan ole elokuvajatke, vaan samaa ideaa haaleasti hyödyntävä tarina. Kolmella lapsella on erikoiskykyjä: he pystyvät näkemään henkirikoksia etukäteen. Kykyjä hyödynnetään rikoksia ennalta ehkäisevässä virastossa.

Vuosikymmen myöhemmin virasto on lakkautettu. Lapsista on jo kasvanut aikuisia, eikä heidän kyvyilleen ole enää käyttöä. Yksi heistä, Dash, alkaa ratkoa tulevia rikoksia puolisalaa rikosetsivä Lara Vegan kanssa. Meno on mitä tavanomaisinta poliisikaksikkohuttua, henkilöiden välistä romanttista väreilyä myöten.

Pilottijakso vaikuttaa kehnolta viritelmältä, joka tuskin tyydyttää edes kiihkeimpiä scifi-faneja. Pahinta on kuitenkin käsikirjoitus, johon ei ole mahtunut yhtään omaperäistä juonenkäännettä. Tulevaisuudessa tietokoneen käyttö on Minority Reportin mukaan kuitenkin tosi helppoa. Ei tarvitse näppäimistöä tai näyttöä näpelöidä, riittää, kun heiluttelee käsiään ilmassa. 

Minority Report, Fox klo 21.55

 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.