Kai sinäkin nojauduit teini-ihastukseesi Top Gun -leffan tunnarin, You Take My Breath Awayn tahdissa?

Vuonna 1986 ilmestynyt Top Gun on yksi niistä leffoista, jotka sinkosivat Tom Cruisen Hollywoodin tähtitaivaalle. Sieltä hän ei sittemmin olekaan suostunut poistumaan. Cruise esittää hävittäjälentäjä Pete Mitchelliä, jota kaikki kutsuvat nimellä Maverick. Hän saa mahdollisuuden kouluttautua parhaista parhaiden, eli Top Gunien, joukossa San Diegossa sijaitsevassa lentosotakoulussa.

Taitavan mutta turhiakin riskejä rakastavan lentäjänpojan pahimmaksi "viholliseksi" ilmottautuu toinen huippulentäjä, Val Kilmerin esittämä vaalea ja viileä Tom Kazansky, se alkuperäinen Iceman. Koska rakkauttakin on pitänyt tietysti saada mukaan, Tomppa on laitettu kuskailemaan moottoripyörällään hehkeää Charlieta (Kelly McGillis), joka on myös hänen kouluttajansa.Asiaan kuuluu, että kurittoman kakaran on opittava traagisen menetyksen kautta, mitä todellinen vastuunkanto merkitsee, ennen kuin hänestä voi kasvaa leffan lopputaistelun vaatima oikea sankari.

Kirurgisen tarkasti laadittu käsikirjoitus ei todellakaan tarjoile yllätyksiä, mutta ehkä juuri siksi Top Gunista tuli iso hitti, jonka Oscarin voittaneen tunnuskappaleen You Take My Breath Awayn tahdissa notkuttiin yökerhojen ja koulun discojen viimeisiä hitaita koko 1980-luvun lopun ajan. Ja ehkä joskus vieläkin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Top Gun – lentäjistä parhaat, Nelonen la klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla