Mari Valosaari, Eevi Teittinen, Nanna Koivisto ja Venla Savikuja jakavat treenivinkkinsä, parhaat reseptinsä ja tinkimättömän fitness-asenteensa. Kuva: Ava
Mari Valosaari, Eevi Teittinen, Nanna Koivisto ja Venla Savikuja jakavat treenivinkkinsä, parhaat reseptinsä ja tinkimättömän fitness-asenteensa. Kuva: Ava

Tämän päivän fitnessihanne vaatii niin paljon duunia, että treenaaminen ja itsensä puleeraaminen käy kokopäivätyöstä.

Naiset ovat aina tykänneet askarrella ja kisailla oman ulkonäkönsä kanssa, vain kisailumuodot vaihtuvat. Kun ennen riitti missikisoihin, että oli laiha kroppa ja nätti naama, tämän päivän fitnessihanne vaatii paljon enemmän ”duunia”.

Pitää tarkkailla ruokavaliotaan kalorin tarkkuudella, treenata enemmän kuin muut fitnessmissit ja hankkia tekorusketus, ripsenpidennykset ja hampaidenvalkaisut, eikä niistä kaupan tisseistäkään haittaa ole.

Kokopäivätyö, elämäntapa, eräs egoismin muoto, miten vain, mutta erittäin trendikäs elämäntyyli joka tapauksessa.

Uusi Fitnesspäiväkirjat seuraa omaa elämäänsä kuvaavia fitnessharrastajia ja osuu niin kipeästi ajan hermoon, että vähän täytyy kyynärpäähän puhallella.

Epäilemättä 95 prosenttia suomalaisista parikymppisistä naisista katsoo tätä realitysarjaa, joten heille sitten vain ohjelman yhteyteen mainostamaan pt-kuntokuuria, salijäsenyyksiä ja proteiinipatukoita. Muutaman vuoden päästä voidaan asiantuntijanaisissa ihmetellä, kuinka ilmiö vaikutti nuorten naisten kehonkuvaan.

Fitnesspäiväkirjat, Ava klo 20.00. Tiistain jakso on uusinta maanantaina esitetystä avausjaksosta.

Lue myös:

Venla Savikuja: Ei krapulaa moneen vuoteen

Jere Karalahden kihlattu Nanna Koivisto: ”Olen varma, että Jere on oppinut virheistään”

Suhdettaan salaillut Salkkarit-pari remontoi upean kodin

Salkkari-näyttelijä ja Jere Karalahden rakas saavat oman sarjan

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.