Kotirouva Ilan (Nimrat Kaur) lähettämä lounas päätyy ihan väärälle ihmiselle – ja lopputulos on aika onnellinen.
Kotirouva Ilan (Nimrat Kaur) lähettämä lounas päätyy ihan väärälle ihmiselle – ja lopputulos on aika onnellinen.

Palkittu Lounasrasia on hykerryttävän lämmin kuvaus kahden eri-ikäisen ihmisen ystävyydestä.

IS TV-LEHTI: Intiassa tehdään elokuvia enemmän kuin missään muussa maassa, mutta Suomeen sieltä saadaan yleensä korkeintaan Bollywoodin sinänsä usein korkeatasoisia viihdepakkauksia. Ritesh Batran Lounasrasia (The Lunchbox) on kuitenkin aivan ”normaali” romanttinen komedia, länsimaiselle yleisölle helposti sulatettava ihmissuhdekuvaus.

Muutama vuosi sitten Lounasrasia oli kauden kuumin intialainen elokuva. Se on voittanut 29 kansainvälistä palkintoakin, Cannesin festivaalia myöten.

Irrfan Khan sekä Nimrat Kaur esittävät eläkkeelle siirtymistä odottavaa vakuutusyhtiön toimistovirkailijaa Saajania ja yksinäistä kotirouvaa Ilaa.

Ilan lähettämä herkkulounas joutuu lounasannosten kuljetuspalvelun aiheuttaman erehdyksen vuoksi hänen tylyn aviomiehensä sijaan Saajanille. Lounasrasian sekaannus saa aikaan kuriiripalvelun ruoka-annosten ja kirjeviestien tapahtumaketjun, joka paljastaa päähenkilöiden kipeät taustat ja seuran kaipuun.

Nuori käsikirjoittaja-ohjaaja Batra käsittelee rakkauden ja elämänkaipuun ikuisia kysymyksiä vakuuttavan kypsästi, kun hän kuvaa nuoren, syrjityn kotirouvan ja eläköityvän, hieman katkeroituneen toimistotyöläisen ”kirjeenvaihtosuhdetta”.

Komediallisuus ei ole mitään yksinkertaisinta Hollywood-naurattamista, vaan hiljaisen humaania hykerryttämistä.

Lounasrasia, Teema klo 21.00

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00