Soppahan siitä seuraa, kun Jeff Bridges ja Barbra Streisand kokeilevat akateemista ja seksitöntä järkiavioliittoa. Kuva: TV5
Soppahan siitä seuraa, kun Jeff Bridges ja Barbra Streisand kokeilevat akateemista ja seksitöntä järkiavioliittoa. Kuva: TV5

Romanttisten komedioiden kuningatar Barbra Streisand puntaroi taas ihmissuhteiden ikuista vaikeutta.

Ensin ällistys: tämä tyypillinen Barbra Streisand -elokuva on valmistunut vasta vuonna 1996, ei siis 1970- tai 1980-luvuilla, vaikka sen asetelma kovasti vaikuttaakin olevan noilta muinaisemmilta vuosikymmeniltä.

Sitten hehkutus: tämä tyypillinen Barbra Streisand -elokuva on parasta, mitä yksin perjantai-iltana kotona oleva aikuinen nainen voi katsoa juoden punaviiniä ja napostellen juustoja ja suklaata.

Nimittäin kukaan ei tee näitä höpsötyksiä paremmin kuin kuningatar Barbra!

Koska hänen kuningatarkautensa osui juuri noille edellämainituille vuosikymmenille, hänen leffoistaan kalskahtaa jo sellainen ihana vanhojen elokuvien nostalgia. Puhumattakaan elokuvien musiikista, joka on useimmiten rouvan itse esittämää, ja siis aivan lyömätöntä genressään.

Asiaan. Streisand näyttelee jälleen kerran tyypillistä rooliaan, rumaa naista, joka haikailee komeita miehiä. Noina aikoina ja näissä leffoissa ei arasteltu alleviivata sitä, että Streisand luokiteltiin ei-hyvännäköisten naisten kategoriaan. Se on tietysti älyttömän pöhköä, muttei edes pidä paikkaansa.

Streisandin ”rumuuden” päälle rakentuu tämäkin tarina, jonka kankeaa komistusta näyttelee hurmaavasti Jeff Bridges. Hän on professori, joka on kyllästynyt kauniiden seksipommien ailahteluun ja haluaa siksi perustaa kiihkottoman ja tunteettoman järkisuhteen epäviehättävän naisen kanssa. Sitten tapahtuu, mitä romanttisessa komediassa tapahtuu.

Jos Streisandin tuotanto ei ole tuttu, tämän jälkeen kannattaa ehdottomasti etsiä käsiinsä Parhaat vuotemme (1973) ja tietysti Vuorovetten prinssi (1991). Aah ja ooh.

Tilaa rakkaudelle, TV5 klo 23.00

Lue myös:

Koko maailman suosituin rakkauskappale, tämä se on

Rakkaus ei olekaan tunne ja 3 muuta yllättävää faktaa parisuhteista

Rakkausprofessori kertoo: Mitä rakkaus on?

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.