Soppahan siitä seuraa, kun Jeff Bridges ja Barbra Streisand kokeilevat akateemista ja seksitöntä järkiavioliittoa. Kuva: TV5
Soppahan siitä seuraa, kun Jeff Bridges ja Barbra Streisand kokeilevat akateemista ja seksitöntä järkiavioliittoa. Kuva: TV5

Romanttisten komedioiden kuningatar Barbra Streisand puntaroi taas ihmissuhteiden ikuista vaikeutta.

Ensin ällistys: tämä tyypillinen Barbra Streisand -elokuva on valmistunut vasta vuonna 1996, ei siis 1970- tai 1980-luvuilla, vaikka sen asetelma kovasti vaikuttaakin olevan noilta muinaisemmilta vuosikymmeniltä.

Sitten hehkutus: tämä tyypillinen Barbra Streisand -elokuva on parasta, mitä yksin perjantai-iltana kotona oleva aikuinen nainen voi katsoa juoden punaviiniä ja napostellen juustoja ja suklaata.

Nimittäin kukaan ei tee näitä höpsötyksiä paremmin kuin kuningatar Barbra!

Koska hänen kuningatarkautensa osui juuri noille edellämainituille vuosikymmenille, hänen leffoistaan kalskahtaa jo sellainen ihana vanhojen elokuvien nostalgia. Puhumattakaan elokuvien musiikista, joka on useimmiten rouvan itse esittämää, ja siis aivan lyömätöntä genressään.

Asiaan. Streisand näyttelee jälleen kerran tyypillistä rooliaan, rumaa naista, joka haikailee komeita miehiä. Noina aikoina ja näissä leffoissa ei arasteltu alleviivata sitä, että Streisand luokiteltiin ei-hyvännäköisten naisten kategoriaan. Se on tietysti älyttömän pöhköä, muttei edes pidä paikkaansa.

Streisandin ”rumuuden” päälle rakentuu tämäkin tarina, jonka kankeaa komistusta näyttelee hurmaavasti Jeff Bridges. Hän on professori, joka on kyllästynyt kauniiden seksipommien ailahteluun ja haluaa siksi perustaa kiihkottoman ja tunteettoman järkisuhteen epäviehättävän naisen kanssa. Sitten tapahtuu, mitä romanttisessa komediassa tapahtuu.

Jos Streisandin tuotanto ei ole tuttu, tämän jälkeen kannattaa ehdottomasti etsiä käsiinsä Parhaat vuotemme (1973) ja tietysti Vuorovetten prinssi (1991). Aah ja ooh.

Tilaa rakkaudelle, TV5 klo 23.00

Lue myös:

Koko maailman suosituin rakkauskappale, tämä se on

Rakkaus ei olekaan tunne ja 3 muuta yllättävää faktaa parisuhteista

Rakkausprofessori kertoo: Mitä rakkaus on?