Morgan Stewartille ja Dorothy Wangille selvinpäin juhliminen on pahinta, mitä he tietävät. – Silloin joutuu vaihtamaan kaikkien kanssa typeriä kuulumisia, Morgan tuskailee.
Morgan Stewartille ja Dorothy Wangille selvinpäin juhliminen on pahinta, mitä he tietävät. – Silloin joutuu vaihtamaan kaikkien kanssa typeriä kuulumisia, Morgan tuskailee.

Morgan Stewartin ja Dorothy Wangin työ on kartuttaa rikkaiden vanhempiensa luottokorttitilejä.

Jos haluat tietää, millaista on superrikkaiden nuorten aikuisten elämä Beverly Hillsissä, nyt kannattaa seurata amerikkalaista tosi-tv-ohjelmaa #RichKids of Beverly Hills.

Ohjelman keskiössä ovat vanhempiensa rahoilla elävät Morgan Stewart, 26, ja Dorothy Wang, 25.

Arkkitehti-isänsä rahoja tuhlaavan Morganin vaatekomerosta löytyy peräti pari sataa huippubrändi Louboutinin kenkäparia.

– Veikkaisin yhden kenkäparin arvoksi noin 1 500 dollaria (1 370 euroa), Morgan toteaa ohjelman aloitusjaksossa.

Dorothyn yrittäjäisän omaisuuden arvo on peräti 3 miljardia euroa, joten Dorothylla on varaa laittaa jatkuvasti rahaa muun muassa kaikkein kallisarvoisimpiin Hermèsin Birkin-käsilaukkuihin.

– Rehellisesti sanottuna en edes tiedä, kuinka monta Birkin-laukkua minulla on. Ne peruslaukut maksavat jotain 10 000 dollaria (9 100 euroa) ja kalleimmat 60 000 dollaria (54 000 euroa), Dorothy selittää.

– Mutta raha ei tuo onnea. Birkin-laukku ei halaa minua öisin ja sano, että rakastan sinua. Vaikka joskus kuvittelenkin, että se tekee niin.

Kaksikon suurimpia haasteita ovat viinipullon avaaminen sekä täydellisten Instagram-kuvien ottaminen. Jos joku ei tykkää kuvasta, se pilaa koko päivän.

#RichKids of Beverly Hills, Hero klo 19.00

 

 

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00