Ville Myllyrinne haastaa Heikki Silvennoisen peltoautokisaan. Kaksikko tilaa Latelan talleilta kilpa-autot, joiden ulkonäöstä on kovat vaatimukset. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Ville Myllyrinne haastaa Heikki Silvennoisen peltoautokisaan. Kaksikko tilaa Latelan talleilta kilpa-autot, joiden ulkonäöstä on kovat vaatimukset. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Mistä syntyy hyvä realityohjelma? Siitä, että näytetään aitoja ihmisiä tekemässä jotakin, mitä he rakastavat.

Jee, Latelan jätkät ovat palanneet. Tällä kertaa kyse on taas kahden tallin, senioreiden ja junioreiden, välisestä kisasta, ja työn alla ovat peltoautot Heikki Silvennoiselle ja Ville Myllyrinteelle.

Kun tämä projekti saadaan valmiiksi ja koomikot käyvät kovan kisan peltoautojensa kanssa, Latelan jengi ostaa vanhan linja-auton ja alkaa kunnostaa siitä itselleen reissubussia. Hmmm. Tarkoittaakohan se, että Latelat ovat lähdössä Suomen-kiertueelle? Suosionsa puolesta he voisivat sen tehdäkin.

Latela on uudella kaudellaankin oiva muistutus siitä, mistä tulee hyvää realityohjelmaa: siitä, että näytetään aitoja ihmisiä tekemässä jotakin, mitä he rakastavat.

Ai niin, uudella kaudella saadaan myös yksi rakkaustarina päätökseensä, kun Late ja Jarona astelevat avioliiton satamaan. Versio häistä nähtiin jo Satuhäät-ohjemassa.

Latela, TV2 klo 19.00

Lue myös:

Latela-sarjasta tuttu Satuhäät-sulhanen: ”Mukavaa, kun on ystävä, jonka kanssa voi muhinoida”

Kumpi voittaa, tyttöystävä vai autoharrastus? Latelassa tietysti jälkimmäinen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.