Uutussarja kertoo, miten Norman Batesista tuli kauhuklassikon tappaja. Pääosissa nähdään Norman Batesia näyttelevä Freddie Highmore ja hänen Norma-äitiään esittävä Vera Farmiga. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Uutussarja kertoo, miten Norman Batesista tuli kauhuklassikon tappaja. Pääosissa nähdään Norman Batesia näyttelevä Freddie Highmore ja hänen Norma-äitiään esittävä Vera Farmiga. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Kauhuklassikko Psykon tarina on monelle tuttu, mutta mitä tapahtui ennen Hitchcockin elokuvaa?

Bates Motel on outo konsepti. Se kertoo Psyko-elokuvan Norman Batesin nuoruudesta, mutta sijoittuu nykyaikaan. Eli on aika turvallista sanoa, ettei sillä ole juurikaan tekemistä Hitchcockin elokuvan kanssa lukuun ottamatta tuttuja tapahtumapaikkoja: Batesin motellia ja kuuluisaa taloa sen yläpuolella.

Sarjan aluksi teini-ikäinen Norman ja hänen äitinsä (Oscar-ehdokas Vera Farmiga) muuttavat White Pines Bayn pikkukaupunkiin. Isä on kuollut omituisissa olosuhteissa ja äidin ja pojan suhde vaikuttaa... no hieman liian läheiseltä. Kyllähän te tiedätte.

Sarja seuraa paljon Normanin teinivuosia lukiossa ja hänen suhteitaan koulukavereihin, joten jos on mahdollista tehdä Psykosta nuorisosarjaversio, tässä se nyt sitten on. Juttu ei varsinaisesti imaise mukaansa, mutta ennemmin tätä katsoo kuin ottaa puukosta suihkussa.

Bates Motel, TV2 klo 22.00

Lue myös:

Näitä elokuvia et ehkä ole nähnyt, mutta sinun pitäisi

Vuoden 2014 paras sarja valittiin – katso täällä!

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen