Ohjelma näyttää, miten kaupan valmiit sushiannokset valmistetaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Ohjelma näyttää, miten kaupan valmiit sushiannokset valmistetaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Nyt tarkkana lounasravintolassa! Kuluttajaohjelma paneutuu herkkujen valmistukseen.

IS TV-LEHTI: Sushi, tacot vai pitsa? Norjalainen kuluttajaohjelma Kulutustavaratarkastajat tarkastelee tänään, mikä näistä kolmesta ruokalajista on terveellisin.

Ohjelman aloitusosuus on jopa hieman kuvottava, sillä ohjelmassa esitellään turskamatoja, joita on löydetty raa’asta kalasta ja sen vuoksi toisinaan myös sushista. Tämän nähtyäni en ehkä syö sushia ihan hetkeen, vaikka ohjelmassa todetaankin, ettei ongelmaa ole havaittu ohjelman kotimaassa Norjassa. Sen sijaan Japanissa monet ovat sairastuneet sushiaterian jälkeen.

Ohjelmassa vieraillaan myös sushitehtaalla, jossa sushit pakataan markettien myytäviksi. Sushin terveellisyys kuitenkin kyseenalaistetaan sen sisältämän valkoisen riisin, sokerin ja suolan vuoksi. 

Entäpä sitten pizza? No, eihän se terveellistä ole, mutta jos haluaa valmistaa onnistuneen pizzan, ohjelmassa esitellään monta hyvää vinkkiä rapean pohjan tekoon.

Ravintoterapeutin mielestä tacot ovat ehdottomasti terveellisin vaihtoehto.

Tacojen valmistuksessa puolestaan pitää olla tarkkana, ettei täytteenä ole liikaa juustoa, rasvaista lihaa tai smetanaa. Ohjelman ravintoterapeutin mielestä tacot ovat kuitenkin ehdottomasti terveellisin vaihtoehto, kunhan salaattia ja kasviksia on mukana riittävästi.

Sarjan toimittajat Pia Rivelsrud, Marit Evertsen Grimstad ja Christian Strand laittavat itsensä likoon erilaisia testejä tehdessään. Ohjelma tarjoaa kiinnostavaa tietoa humoristisin keinoin.

Kulutustavaratarkastajat, TV1 klo 20
 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00