Iina Kuustonen nähdään peräänantamattomana sairaanhoitajana Iiriksenä.
Iina Kuustonen nähdään peräänantamattomana sairaanhoitajana Iiriksenä.

Syke-sarjan kolmannella kaudella on luvassa jälleen koskettavia, ja vähän hullujakin, ihmiskohtaloita.

IS TV-LEHTI: Moni on jo ehtinyt odottaa Syke-sarjan jatkoa. Kolmas kausi taaplaa tuttuja polkuja, ja heti avausjaksossa pulssia kohottaa traaginen lapsikohtalo.

Sairaalassa ovat käynnissä tiukat budjettineuvottelut, ja kaikesta on karsittava – myös työpaikoista. Pakkaa saapuu sekoittamaan uusi hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman). Hän paitsi huolehtii tiukasta budjetista myös iskee silmänsä Lenitaan (Lena Meriläinen), joka on jättänyt nuoren rakastajansa. 

Tiukkojen aikojenkin aikana naiset selviävät työpaikallaan mustalla huumorilla. Huumoria tarvitaan heti avausjaksossa, kun eräät potilaat päätyvät muhinoimaan sairaalasänkyyn ja sairaalaa uhkaa syyte.

Luvassa on myös hyvin koskettavia ja jopa rankkoja potilastarinoita.

Syke, TV2 klo 21.00 
 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.