Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki (kesk.) ja hänen Heli -vaimonsa ovat nousseet kansan suursuosikeiksi. Aki nappasi tammikuun Kultainen Venla -gaalassa yleisöäänestyksellä valitun vuoden parhaan tv-esiintyjän palkinnon. Kuva: JIM
Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki (kesk.) ja hänen Heli -vaimonsa ovat nousseet kansan suursuosikeiksi. Aki nappasi tammikuun Kultainen Venla -gaalassa yleisöäänestyksellä valitun vuoden parhaan tv-esiintyjän palkinnon. Kuva: JIM

Rahaa, jännitystä, julkkiksia. Palsanmäkien huutokauppabisnes ei jätä kylmäksi.

Kuten me kaikki kotimaisten realityjen ystävät tiedämme, parhaat realityt eivät oikeastaan kerro siitä, mistä ne väittävät kertovansa.

Kuten vaikkapa Sinkkulaivassa ei alunperinkään ole ollut tarkoituksena, että ohjelman sinkku löytäisi laivalta rakkauden, vaan... No, kukin tarkastelkoon sitä sydämessään.

Kolmannen kautensa viime viikolla aloittanut Suomen huutokauppakeisari on malliesimerkki tosi-tv:stä, jossa on onnistuneesti yhdistetty lähes kaikki inhimillisesti kiinnostava: arvokkaat tavarat, maalaisuus, raha, huutokaupan jännitys, julkkikset – sekä parisuhteen tirkistely. On se Aki niin kaamea juntti, miten Heli kestää sitä!

Suomen huutokauppakeisari Nelonen klo 21

Sinkkulaiva Liv klo 00.10

Lue myös:

Janne Kataja keräilee vanhaa ja mielenkiintoista – katso video kodista!

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen