Suosittu kotitalousrobotti hoitaa muistisairasta miestä sympaattisessa draamaelokuvassa. Kuva: TV5
Suosittu kotitalousrobotti hoitaa muistisairasta miestä sympaattisessa draamaelokuvassa. Kuva: TV5

Hyväsydäminen tarina vanhuuteen liittyvistä teemoista on viikon leffahelmi.

Tulevaisuuteen sijoittuvassa elokuvassa Frank Langella esittää vanhaa miestä, jonka lapset (Liv Tyler ja James Marsden) hankkivat häntä hoitamaan suosituksi tulleen kotitalousrobotin. Frankin muisti on alkanut pettää ja robotin tarkoitus on pitää hänet hengissä ja turvassa, vaikka päässä on välillä pelkkää sumua.

Ärtyisä vanha mies ei tietenkään ensin hyväksy hyysäämään tullutta robottia, mutta huomaa sitten, että laite voisi olla myös hyödyllinen. Frank on nimittäin entinen mestarivaras, jota lempiharrastus vetää edelleen puoleensa. Robotista hän saa oivan rikostoverin. Kohteeksi valikoituu paikallinen kirjasto, jonka opukset ovat digitalisoinnin vuoksi menossa hävitettäviksi.

Hyväsydäminen ja hauska leffa on viikon helmi. Se on myös hieno kuvaus ystävyydestä ja syvällisemmällä tasolla liikuttava mutta rohkaisevakin näkemys vanhenemisesta.

Robot & Frank, TV5 su 30.8. klo 21.00

Lue myös:

Seksilelut kehittyvät: nyt tulevat robottirakastajat

5 tapaa saada terveemmät aivot

Huuliherpes voi lisätä Alzheimer-riskiä

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.