Larry David paitaostoksilla. Koomiikaksihan se meni.
Larry David paitaostoksilla. Koomiikaksihan se meni.

Useasti palkittu tilannekomediasarja Jäitä hattuun on kelpo viihdettä maanantai-iltaan.

IS TV-LEHTI: Emmy- ja Golden Globe -palkittu tilannekomediasarja Jäitä hattuun jatkuu Teemalla kolmannen tuotantokauden jaksoin.

Sarja on pikkumaisuuden ylistys. Tv-käsikirjoittaja Larry David osoittaa, kuinka miehetkin voivat jossitella ja kostaa – moista käyttäytymistä kai pidetään enemmän naisellisena. David näyttelee pääosassa itseensä perustuvaa hahmoa. Seinfeld-sarjalla rikastunut ja osa-aikaisesti eläköitynyt tv-käsikirjoittaja pyörii Hollywoodin paremmissa piireissä. Sarjassa näkyy vahvasti Davidin tausta stand up -koomikkona, sillä hahmojen välinen dialogi on suurelta osin improvisoitua.

Käsivarakameralla kuvattu Jäitä hattuun onkin muka-dokumentti: se näyttää tapahtuvan aidosti, vaikka tilanteet ovat lavastettuja. 

Kolmannen kauden aloitusjaksossa tavataan sarjassa omana itsenään toistuvasti esiintyvät Davidin ystävät, näyttelijä Ted Danson ja koomikko Richard Lewis. David ja hänen managerinsa Jeff (Jeff Garlin) ryhtyvät ravintolabisnekseen Dansonin ja Michael Yorkin kanssa. Draamaa syntyy niin paidasta kuin hammasongelmista.

Jäitä hattuun, Teema klo 20.30

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 
 

 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.