Kököksi moitittu Bond (George Lazenby) saa aisaparikseen määrätietoisen Teresan (Diana Rigg). Kuva: Nelonen
Kököksi moitittu Bond (George Lazenby) saa aisaparikseen määrätietoisen Teresan (Diana Rigg). Kuva: Nelonen

George Lazenbyn ainoa keikka Bondina jakaa yhä 007-fanit kahteen leiriin.

IS TV-LEHTI: Kesän James Bond -sarjassa päästään tänään sarjan kuudenteen elokuvaan, joka jakaa Bond-fanit yhä kahteen kiivaaseen leiriin.

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa esitteli pääroolissa ensimmäistä kertaa jonkun muun kuin huiman suosion saaneen Sean Conneryn. Australialainen George Lazenby oli jälkikäteen arvioituna käsittämätön valinta muutenkin kuin kansalaisuutensa vuoksi: mekaanikon ja automyyjän töitä tehneen muovisen Lazenbyn esiintymiskokemus ennen Bondia oli rajoittunut vain uraan miesmallina.

Mallintöistä oli kuitenkin hyötyä. Bond-tuottaja Albert R. Broccolin silmiin Lazenby oli osunut ensin sattumalta parturikäynnillä ja myöhemmin uudestaan suklaamainoksesta.

Lazenby ei koekuvauksissa halunnut jättää mitään sattuman varaan, vaan saapui paikalle Conneryn tilaamassa mutta käyttämättä jääneessä mittatilauspuvussa ja kallis Rolex-kello ranteessaan. Varsinaisesti Broccolin vakuutti kuitenkin onnekas sattuma, kun Lazenby onnistui testitappelun aikana mottaamaan elokuvan rotevaa stunt-koordinaattoria vahingossa kasvoihin.

Lazenbyn ohella seikkailua rasittaa arkkikonna Blofeldiksi valittu jäykkä Telly Savalas. Silti elokuvassa on myös kiehtovat puolensa: aiempien seikkailujen leikkaajan Peter Huntin ohjaustyö on sarjan napakimpia, ja Diana Rigg on Bondin ensimmäisenä suurena mutta tuittupäisenä rakkautena 007:n hurmaavista daameista särmikkäimpiä.

Yhtä radikaalia lopetustakin saatiin odottaa Daniel Craigin aikaan ja Casino Royaleen (2006) saakka.

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa, Nelonen klo 21.00

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00