Risto-sarjassaa tähdittävät muun muassa Krista Kosonen ja Risto Kaskilahti.
Risto-sarjassaa tähdittävät muun muassa Krista Kosonen ja Risto Kaskilahti.

Ristossa näyttelijä Risto Kaskilahti esittää vähän kuin itseään.

Kotikatsomossa uusintana nähtävä kolmiosainen Risto on minisarja, jossa Risto Kaskilahti esittää vähän niin kuin itseään eli näyttelijää nimeltä Risto Kaskilahti. Ripa on koomikko, jonka ura on laskusuunnassa, ja se näkyy sekä avioliitossa että rahapussissa. Eräänä päivänä Ripa saa kuvauksissa lampun päähänsä ja neliraajahalvaantuu. Yhtäkkiä sympatiaa, suosiota ja korvausrahoja alkaa tunkea sisään ovista ja ikkunoista, ja tragediasta huolimatta Ripan perhekin on vihdoin onnellinen. Kunnes tapahtuu ihmeparantuminen...

Ristosta nähtiin aikoinaan myös elokuvaversio, joka oli sekava eikä kovin hauska. Minisarjassa tapahtuvat ehtivät kehittyä kunnolla, eikä siirtymä komedista ensin mustaan komediaan ja siitä jopa trilleriin tunnu niin tempoilevalta. Sarjan parasta antia on Riston pikkuserkku, näyttelijäurasta haaveileva Pasi Happonen, josta Aku Hirviniemi tekee ensin hauskan, sitten pelottavan ja lopulta jopa traagisen hahmon. Sarjan takana ovat Putouksen tekijät, joten mukana on Hirviniemen lisäksi runsaasti Putous-näyttelijöitä, kuten Krista Kosonen, Jaakko Saariluoma, Elena Leeve ja Riku Nieminen.

Risto, TV1 su 22.6. klo 21.05

Lue lisää:

Tällä herkulla Risto Kaskilahtea hemmotellaan

Katja Ståhl. Kuva: Nelonen
Katja Ståhl. Kuva: Nelonen

Katja Ståhl vakuuttaa, että hänen ja Juhana Helmenkalastajan riitely paratiisisaarella oli aitoa eikä käsikirjoitettua. – Jostain syystä annoin hänen mennä ihoni alle. Kun hermo menee, silloin ei vaan jarrut pidä.

Hikoillessaan Selviytyjät Suomi -sarjan kuvauspaikalla 54 asteen helteessä toimittaja Katja Ståhl ei osannut odottaa ohjelman nostattamaa fanitusta.

Katja on saanut kehuja vahvuudestaan, suorapuheisuudestaan ja kantistaan pistää kampoihin sovinismiin sortuneiden kanssakisaajiensa edessä. Katjaa ihailu vähän huvittaa.

– Tai ainakin se on tullut täytenä yllätyksenä. Saarella ajattelin olevani heikko ja koin, että kaikki muut olivat voimatyyppejä. Nyt tuntuu hassulta, kun joku kehuu vahvaksi, hän kertoo.

Katja on saanut myös lapsifaneja.

– Monenkohan äidin puhelimeen olen lähettänyt tervehdyksen jollekin pikkukatsojalle. Se on ollut niin siistiä!

Totista riitelyä

Selviytyjien mediajälkipyykissä on pyöritetty eniten Katjan ja Juhana Helmenkalastajan välistä kinastelua.

– Riitelymme oli ihan totta. Jostain syystä annoin hänen mennä ihoni alle. Kun hermo menee, silloin ei vaan jarrut pidä, Katja sanoo.

– Muutaman kerran pyysin häneltä anteeksi, kun tuli lohkottua niin, että muut kuolivat vieressä nauruun.

”Muutaman kerran pyysin häneltä anteeksi, kun tuli lohkottua niin, että muut kuolivat vieressä nauruun.”

Kisaajien tukena matkassa kulki psykologi, jolle sai käydä avaamassa mieltään.

– Varsinkin matkan loppupuolella jengi meni aika mustiin, Katja kuvailee tunnelmia.

– Itse kävin purkamassa tuntojani Juhanasta. Helteessä ei kannattanut purkaa vitutusta fyysisesti, koska voimia piti säästellä kisatehtäviä varten. Kun ärsytti, useimmiten menin vain mereen lillumaan, koska siellä ihminen ei voi olla onneton.

Yllättävät persoonat

Katja kuvailee Selviytyjät-kokemustaan pieneksi ihmiskokeeksi viidakossa, täysin irrallaan tavallisesta arjesta ja sellaisten ihmisten seurassa, joiden kanssa ei normaalisti vietä aikaansa.

– Ainakin siinä näki erilaisia elämänasenteita ja tapoja toimia. Osa harrasti yllättävää avoimuutta ällistyttävissä asioissa paljastuen vaikkapa rasistiksi tai sovinistiksi. Itse huomasin olleeni poikkeuksellisen sulkeutunut. En uskaltanut tai kokenut tarvetta kiinnittyä kehenkään.

Kuvausten aikana Katjasta tuli ystävät fitnessmalli Janni Hussin kanssa.

Katja kertoo, ettei yleensä katso ohjelmia, joissa itse esiintyy.

– Se on niin piinallista ja alkaa ärsyttää. Selviytyjiä olen kuitenkin pystynyt katsomaan, hän sanoo.

– Aluksi järkytyin, kun näin itseni bikineissä, mutta sitten unohdin, miltä kukakin näyttää. Ohjelman nerokkuus on siinä, ettei suosituimmuus ratkeakaan vartalonmuodon perusteella.

Katja jatkaa edelleen kisan kärkiviisikossa Jannin, Kimmo Vehviläisen, Sampo Kaulasen ja Ilari Sahamiehen kanssa.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 20.30.

Helppohan se on kotisohvalta huudella. Miten itse selviytyisit näistä kysymyksistä, joihin Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa on vastattu väärin?

Me Naiset kuuluu ohjelmaa esittävän Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.