Solsidanin Annalla on huono hetki.
Solsidanin Annalla on huono hetki.

Kaksi helmeä ja yksi ihan ok, kaikki peräjälkeen.

Avan sunnuntain skandinaaviputki on lähes laatuherkkua alusta loppuun. Tanskalainen poliittinen ihmissuhdesarja Vallan linnake ja ruotsalainen huippukomedia Solsidan ovat parasta, mitä pohjoismaissa on televisioon viime vuosina tuotettu.

Valitettavasti pötkön jälkiruokapaikalle sijoitettu Tervetuloa Ruotsiin! ei yllä samalle tasolle, mutta se onkin amerikkalaisten Poehlerin sisarusten tekemä. Toisaalta tuottaja Amy Poehler on jenkkikomedian tämän hetken kärkinimiä ja yksi sarjan kirjoittajista on Josephine Bornebusch, siis Solsidanin Mickan.

Eniten sarja kompasteleekin pääosanesittäjään ja pääkirjoittajaan Greg Poehleriin. Osittain amerikkalaisille tv-katsojille suunnattu sarja yrittää naureskella niin loppuunkalutuille skandinaavikliseille, ettei niitä oikein meinaa edes vitseiksi aina tajuta. Ne kuulemma pohjaavat Greg Poehlerin omiin kokemuksiin.

Koska Poehlerin sisarukset ovat tunnettuja nimiä rapakon takana, sarjassa vierailee kaikenlaisia tuttuja naamoja, kuten Patrick "Dallasin Bobby" Duffy, ja Aubrey Plaza. Hiljattain Ruotsissa ja Yhdysvalloissa esitetyllä kakkoskaudella nähdään myös muun muassa Neve Campbell, Jack Black ja Jason Priestley.

Vallan linnake Ava klo 22.05, Solsidan Ava klo 23.15 ja Tervetuloa Ruotsiin! Ava klo 23.45

Lue myös:

Onko tässä uusi Solsidan?

Oletko missannut mahtavan Vallan linnake -sarjan? Katso se viimeistään nyt

Testaa, asuuko sisälläsi pieni Ove

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen