Törmäyksiltä ei vältytä, kun nuorten ja seitsemänkymppisten senioreiden tiimit kisaavat vastakkain. Kuva: Sub
Törmäyksiltä ei vältytä, kun nuorten ja seitsemänkymppisten senioreiden tiimit kisaavat vastakkain. Kuva: Sub

Mitä tapahtuu kun viisi Rukalle juhlimaan lähtenyttä nuorta huomaakin jakavansa huvilan viiden seniorin kanssa? Uusi realitysarja haluaa kyseenalaistaa ennakkoluuloja.

Subin uudessa kotimaisessa tosi-tv:ssä on hauska idea. Viisi 19-25-vuotiasta nuorta on houkuteltu luksustalvilomalle Rukalle ja heille on kerrottu, että juhlimisesta ja lomailusta tehdään tv-ohjelma.

Kun nuoret ensimmäisen bailuillan jälkeisenä aamuna heräävät krapulassa huvilallaan, ovi aukeaa ja sisään kävelee viisi senioria, eli 69-84-vuotiasta eläkeläistä. Luvassa onkin kaksi viikkoa yhteiseloa ja kämppäkaveruutta nuorten ja vanhojen välillä.

Sarjan ensimmäinen jakso menee aika lailla esittelyn piikkiin, kun pitää tehdä tutuiksi niin idea kuin henkilötkin. Tulevien jaksojen sisällöstä näytetään niin kattava kooste, että melkein tulee sellainen olo, että tässähän tämä nyt sitten oli. Ei liene yllätys, että sukupolvien välisen kuilun yli ei loppujen lopuksi olekaan niin kovin pitkä matka.

Nuoret ja vanhat jaetaan ohjelmassa kahdeksi tiimiksi, jotka ottavat toisistaan mittaa erilaisissa kisoissa. Ensimmäisessä jaksossa ne liittyvät tiskaamiseen, siivoamiseen ja ruoan myyntiin. Sanotaanko niistä nyt vaikka, että sarjan yhteistyökumppanit saavat niissä kohtuullisen luontevasti näkyvyyttä.

Sarjan osallistujat ovat taviksia, lukuun ottamatta näyttelijä Kaarina Turusta, joka on Reijo ”visailu” Salmisen vaimo ja Eppu ja Krisse Salmisen äiti.

Ensimmäisen jakson, ja varmaan kaikkien muidenkin, sympatiapisteet kerää joukon nestori, 84-vuotias Toivo, joka esittelee itsensä pula-ajan lapseksi: ”Niin että persekin on kahdesta palasta rakennettu.”

Sarja perustuu jenkkiformaattiin, jota on ollut luomassa muun muassa näyttelijä Ashton Kutcher.

Ikuisesti nuori, Sub to 15.10. klo 21.00

Lue myös:

Kostea yö bile-Danin kanssa – kelpaako kukaan supersinkulle?

Sara Sieppi vastaa suhdehuhuihin: Tämä on totuus venäläisestä miljonääristä

Hottisten parhaat iskuvinkit: Älä ainakaan tee tätä mokaa!

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.