Ruumis on löytynyt, mutta miten siitä päästään eroon?
Ruumis on löytynyt, mutta miten siitä päästään eroon?

Kahden näyttelijäpariskunnan leffa on omaperäinen pienen budjetin indie-tuotanto.

IS TV-LEHTI: Tommi Korpelan ja Elina Knihtilän sekä nyt jo eronneiden Minna Haapkylän ja Hannu-Pekka Björkmanin yhteistyöelokuva on ankean supisuomalaisen mustan huumorin ylistys.

Korpela näyttelee suosittua humppamuusikkoa, joka palaa peruskeikalta mukanaan yllätys: auton takakontissa makaa mattoon kääritty ruumis. Ruumiista pitäisi päästä äkkiä eroon ennen riemukasta etelänmatkaa. Apua kaivataan niin vaimolta (Haapkylä) kuin parinkymmenen vuoden takaisilta entisiltä bändikavereiltakin (Knihtilä ja Björkman). Nelikon kohtaamisesta syntyy matka menneisyyteen, josta kaivautuu esiin tunteiden peruspaletti kateudesta mustasukkaisuuteen.

Asetelmassa ja etenkin loppuhuipentumassa on samaa henkeä kuin Coenin veljesten hienossa murhatarinassa Fargossa (1996). Parasta koko jutussa on iskelmä Sylisi lämpöön, joka sopisi hulvattomuudessaan oivasti Radio Helsingin Paska-listan vakiobiisiksi.

Ruotsalainen hetki, TV1 klo 21.05

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00