Ellen Page ja Jesse Eisenberg herkistelevät Woody Allenin rakkautta pursuavassa tv-leffassa.
Ellen Page ja Jesse Eisenberg herkistelevät Woody Allenin rakkautta pursuavassa tv-leffassa.

The Rome with Love ei yllä Woody Allenin kehutuimpiin elokuviin, mutta on ainakin taattua Allenia kaikessa omintakeisuudessaan. 

Woody Allen täytti joulukuun 1. päivä kunnioitettavat 80 vuotta, mutta omaperäisen komedian grand old manin työtahti ei ole hiljentynyt. 2000-luvulla komediavaari on ohjannut hurjat 21 elokuvaa, joista osa on hänen uransa huipputöitä, kuten vaikkapa rikostarina Match Point (2006) tai Espanjassa kuvattu Vicky Cristina Barcelona (2008), osa taas vähän ristiriitaisempia arvioita saanut, kuten Teemalla nähtävä To Rome with Love. Se ei ole missään tapauksessa huono elokuva, vaan taattua, höpsähtelevää woodyallenia.

Rakkauden kaupungissa seikkaillaan neljässä eri tarinassa, joita tähdittävät italialaisnäyttelijöiden lisäksi Alec Baldwin, Ellen Page, Jesse Eisenberg, Greta Gerwig, Penelope Cruz, Judy Davis – sekä tietenkin Woody Allen itse.

Tällä hetkellä Allen kuvaa elämänsä ensimmäistä tv-sarjaansa, jolla ei toistaiseksi ole nimeä. Sen on tilannut Netflixin kanssa kilpasille lähtenyt Amazon Video. Sarjan pitäisi valmistua 2016, ja Allen valitteli viime keväänä Cannesissa, että sen tekeminen on ollut hyvin, hyvin vaikeaa ja hän katuu päivää, jolloin suostui mokomaan hommaan.

To Rome with Love, Teema klo 21.30

Harri Ikonen

Tänään tv:ssä: Onko tämä Woody Allenin leffa suosikkisi?

Tuossa elokuvassa muistaakseni (katsoin sen leffateatterissa) oli kohtaus, jossa mies ei voinut lopulta laulaa esityksessä, kuin samalla tavalla, kuin kotona eli suihkussa - ja sinne vietiin suihku. Mielestäni hän kopio idean kiinalaisesta elokuvasta, jossa mies lauloi kotonaan suihkussa komealla bassolla ja piti esiintyä julkisesti ja kramppikuume iski uudessa tilanteessa puistokonsertissa. Mutta tilanne pelastui, kun joku alkoi suihkuttamaan vettä letkulla hänen päälleen.
Lue kommentti

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00