Palle ja Jani erotettiin lapsina kehitysvammaisista äideistään.
Palle ja Jani erotettiin lapsina kehitysvammaisista äideistään.

Kiinnostava dokumentti tarttuu aiheeseen, joita harvoin ruoditaan julkisesti: kehitysvammaisten vanhemmuus.

Äitiensä kehitysvammaisuuden takia Palle ja Jan joutuivat viettämään lapsuutensa pitkälti sijaisperheissä ja hoitolaitoksissa. Nyt kaksikymppiset miehet kuvailevat dokumentissa normaalista poikkeavaa lapsuuttaan vieraissa kodeissa. Dokumentin aihe on mielenkiintoinen, sillä kehitysvammaisten henkilöiden vanhemmuus – samoin kuin seksuaalisuuskin – ovat yhä tabuaiheita, joita ei mediassa käsitellä kovinkaan usein. 

Muotilehden koordinaattorina ja stailistina työskentelevä Palle kertoo tuntevansa itsensä kaltoin kohdelluksi. Hän jopa kyseenalaistaa sen, onko kehitysvammaisilla oikeus hankkia lapsia. Ammatikseen verkkosivuja laativa yhteiskuntatieteiden opiskelija Jan puolestaan uskoo vaikeuksien vahvistaneen häntä. Hän vakuuttaa, ettei muuttaisi äidissään mitään.

Tyylillisesti ja kerronnallisesti Rakas äitini on hyvin perinteinen ja melko ennalta-arvattavakin, mutta haastateltavien haikeutta huokuvissa tarinoissa ja erikoislaatuisissa äiti–poika-suhteissa on kuitenkin jotain sangen koskettavaa. 

Asian käsittely jää vajaassa puolessa tunnissa pintaraapaisuksi – joskin ajatuksia herättäväksi ja sympaattiseksi sellaiseksi. 

Kolme tarinaa: Rakas äitini, TV1 klo 15.40
 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00