The Affairissa parasta ovat hienot näyttelijäsuoritukset ja ne saavat uudella kaudella vielä entistä enemmän tilaa.
The Affairissa parasta ovat hienot näyttelijäsuoritukset ja ne saavat uudella kaudella vielä entistä enemmän tilaa.

Kesän kutkuttavin sarjauutuus, AVA-kanavalla nähty The Affair -draama, jatkuu toisen kauden jaksoilla HBO-suoratoistopalvelussa. Televisiossa se tullaan näkemään myöhemmin.

Jenkkisarja The Affair keräsi uskollisen suomalaisen kannattajakunnan, kun se pyöri kesällä AVA-kanavalla. Jotkut puhuivat jopa vuoden parhaasta sarjasta.

Nyt on oiva tilaisuus todeta, jaksaako sarjan taika kantaa, sillä toinen kausi on juuri saanut ensi-iltansa HBO-suoratoistopalvelussa.

The Affairin ideana on, että samoja tapahtumia katsotaan useamman ihmisen silmin. Ensimmäisellä kaudella sarja kertoi tahoillaan naimisissa olleiden Noahin ja Alisonin (Dominic West ja Ruth Wilson) ajautumisesta suhteeseen.

Aluksi romanssin seuraaminen molempien silmin oli kiehtovaa ja palkitsevaa, mutta kauden loppua kohden erot heidän kertomuksissaan alkoivat olla niin suuria, että niitä ei voinut laittaa enää erilaisten muistikuvien piikkiin. Sen sijaan katsoja alkoi miettiä, kumpi valehtelee ja miksi.

Soppaa hämmensi koko kauden kehyskertomuksena kulkenut rikosjuoni, joka tuntui olleen olemassa vain siksi, että päähenkilöille tarvittiin syy kerrata menneisyyttään ja syyksi oli valikoitunut murhakuulustelut.

Toisen kauden alku vahvistaa mielikuvan. Kun tarina lähtee liikkeelle, tulee nopeasti selväksi, että katsojan oikeastaan pitäisi unohtaa koko murha.

Silti kausi vaikuttaa paremmalta kuin ensimmäisen loppupuoli.

Suurin syy on se, että The Affairissa parasta ovat hienot näyttelijäsuoritukset ja nyt ne saavat vielä entistä enemmän tilaa. Nyt tapahtumia nimittäin katsotaan Alisonin ja Noahin lisäksi myös heidän petetyiksi tulleiden puolisoidensa, Helenin ja Colen (Maura Tierney ja Joshua Jackson), silmin.

Toivottavasti sarja ei notkahda taas matkan varrella.

The Affair, HBO Nordic, 2. kauden ensimmäinen jakso katsottavissa to 8.10., uusi jakso aina maanantaisin.

Lue myös:

Hittisarja The Affair päättyi arvoitukseen – tämän tiedämme jatkosta

Nyt sohvalle, Downton Abbeyn fanit: suosikkisarja jatkuu tänään!

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10