Rikostoimittaja Dicte Svendsen (Iben Hjejle) palaa kotikaupunkiinsa Århusiin avio-eron jälkeen.
Rikostoimittaja Dicte Svendsen (Iben Hjejle) palaa kotikaupunkiinsa Århusiin avio-eron jälkeen.

Tanskalainen Dicte on viihdyttävä, muttei kuitenkaan yllä pohjoismaisten rikossarjojen kärkikastiin.

IS TV-LEHTI: Pohjoismaisia rikossarjoja tehtaillaan nyt tiuhaan tahtiin, uusimpana tanskalainen Dicte. Odotukset ovatkin korkealla.

Elsebeth Egbholmin romaaneihin perustuva käsikirjoitus on osittain onnistunut ja osittain ei. Päähenkilö, rikostoimittaja Dicte Svendsen on luotu uskottavaksi hahmoksi ja hänen taustatarinansa Jehovan yhteisöstä eronneena yksinhuoltajana on lähtökohtaisesti kiinnostava. Samoin dialogissa on hauskan sarkastisia letkautuksia. 

Ongelmia on sen sijaan juonenkuljetuksessa, joka vaikuttaa epäloogiselta. Toimittaja ja poliisit ratkovat kilvan murhatun naisen tapausta ja yrittävät urkkia toisiltaan tietoja. Kaikkia mahdollisia ammattietiikan sääntöjä rikotaan kuin tuosta vaan. 

Dicte on mukava, kädenlämpöinen uutuus. Jos sen seuraan päätyy, viihtyy todennäköisesti mainiosti.

Dicte, TV1 klo 21.05

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.