Supliikkimies kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedtin vie katsojan nyt melkein maailman ääriin.

IS TV-LEHTI: Ruudussa alkaa tänään sarja Myyntimies Jethro matkoilla. Ensimmäisessä jaksossa katsoja pääsee Jethron kyljessä metsästämään Tuurin kyläkauppiaan eli Vesa Keskisen kadonnutta Toyotaa Gambiassa.

– Vesa antoi Toyotan lahjaksi afrikkalaiselle tyttöystävälleen. Auton arvo on 20 000 euroa. Sitten tuli ero, ja Vesa oli sitä mieltä, että auto kuuluu takaisin hänelle. Tyttöystävä ei ollut sitä mieltä, Jethro avaa tarinan taustoja.

Ohjelma on paitsi Jethro-ohjelma myös matkailusarja: se tarjoaa eksotiikkaa ja ideoita niille, jotka eivät ole matkustaneet Kanarian saaria kauemmas.

– Haluttiin valita sellaisia kohteita, joihin saa lentoliput alle tonnilla, Jethro kertoo.

Toisaalta Jethron jouheva huumori ja matkakohteiden helppous saavat katsojan tuntemaan, kuin olisi itsekin paraikaa letkeällä ulkomaanmatkalla.

Myyntimies Jethro matkoilla, TV5 ma klo 20.00

Ohjelman alkamisajankohta korjattu klo 16.02. Jatkossa ohjelma tulee maanantaisin kello 21. Pahoittelemme virhettä.

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.