Brasilian suurkaupungeissa ei häpeillä esitellä timmiä kroppaa ja kauneusleikkauksia tehdään paljon. Alkuperäiskansan keskuudessa kauneusihanteet ovat erilaiset. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Brasilian suurkaupungeissa ei häpeillä esitellä timmiä kroppaa ja kauneusleikkauksia tehdään paljon. Alkuperäiskansan keskuudessa kauneusihanteet ovat erilaiset. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Uusi dokumenttisarja on syvällinen sukellus ulkoiseen kauneuteen.

Uusi seitsemänosainen dokumenttisarja kuulostaa kiinnostavalta. Muodista ja kauneusihanteista kiinnostunut ranskalainen antropologi Franqoise Spiekmeier matkustaa ympäri maailmaa tutkimassa, mitä pidetään kauniina missäkin.

Reissu vie Brasiliaan, Etiopiaan, Intiaan, Papua-Uuteen-Guineaan, Kiinaan, Panamalle ja Japaniin.

Suurkaupungeissa meininki on erilainen kuin pikkukylissä ja idässä erilainen kuin lännessä. Reissu alkaa Brasiliasta, jonka suurkaupungeissa timmit kropat ja kauneusleikkaukset ovat arkipäivää. Sen sijaan maan alkuperäiskansojen keskuudessa elävät vielä vanhat tavat ja ihanteet, ja joissakin heimoissa nuoret tytöt eristetään osana aikuistumisriittiä.

Kauniit ihmiset on syvällinen dokumentti ulkoisesta kauneudesta ja siitä harvinainen sarja, että se keskittyy lähes pelkästään naisiin. Mutta kuulkaa, onpa ihmisillä kiehtovia tapoja!

Kauniit ihmiset, Teema klo 19.00

Lue myös:

Alastonkirjassa poseeraava Helena Lindgren, 57: ”Ihmisten pitäisi keskittyä kauneuteen”

50-vuotias näyttelijä on maailman kaunein

Olisitko uskonut tätä: kauneusleikkaus saa luonteenkin tuntumaan viehättävämmältä

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.