Vauhdikas Beck-trilleri käynnistyy naisen ruumiin löydöstä. Poliisi alkaa epäillä, että Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) on sotkeutunut murhaan. Kuva: Nelonen
Vauhdikas Beck-trilleri käynnistyy naisen ruumiin löydöstä. Poliisi alkaa epäillä, että Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt) on sotkeutunut murhaan. Kuva: Nelonen

Illan Beck-elokuva on tuttua mutta toimivaa ruotsalaista laatua. Päähuomion varastaa kovaotteista poliisia esittävä särmikäs Mikael Persbrandt.

Beck-elokuvien sarja on edennyt toiseksi viimeiseen osaan, joka saa nyt ensi-iltansa Suomen pääkanavilla. Elokuva on valmistunut 2009, ja se pääsi Ruotsissa elokuvateatterilevitykseen saakka.

Ensi viikolla nähdään neljännen kauden toinen ja viimeinen leffa, sarjan 26. osa Elävältä haudattu.

Beckejä on toki tehty myös viides kausi, joka sisältää neljä elokuvaa. Ne on Suomessa nähty toistaiseksi vain maksukanavilla.

Mikael Persbrandtin esittämä Gunvald Larsson on taas kerran vähintään yhtä suuressa roolissa kuin pomonsa, nimihenkilö Martin Beck. Tällä kertaa Larsson joutuu itse epäillyksi rikoksesta, kun hänen vanha ystävättärensä löytyy murhattuna ja tämän poika näyttää kadonneen.

Larssonin perässä on erityisesti Ruotsin salainen poliisi SäPo, jonka kanssa Beckillä on aikaisemmissakin leffoissa ollut napit vastakkain. Beck joutuu taistelemaan itsensä kanssa, kun paineet pidättää pitkäaikainen työtoveri käyvät yhä raskaammiksi.

Larsson puolestaan käyttää tapansa mukaan kaikki epäsovinnaisetkin keinot yrittäessään ratkaista ystävänsä murhan ja löytääkseen kadonneen pojan. Tuttua mutta toimivaa, ruotsalaiseen malliin.

Beck – Myrskyn silmässä, Nelonen ti 23.6. klo 22.00

Lue myös:

Dekkaristina debytoiva Katariina Souri: ”Isäni ansiosta olen altistunut rikosmaailmalle jo nuorena”

Poliisit-sarjasta tuttu suomalaisdekkaristi sai leffasopimuksen Hollywoodiin

Maineikkaan poliisisarjojen tekijän uutuus tarjoaa hyvää perusmenoa

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen