Henkirikosetsivät Terry (Taye Diggs) ja Hildy (Kathleen Robertson) selvittävät kahta toisiinsa linkittyvää murhaa, joilla ei ensisilmäyksellä näyttäisi olevan mitään tekemistä toistensa kanssa. Kuva: MTV3
Henkirikosetsivät Terry (Taye Diggs) ja Hildy (Kathleen Robertson) selvittävät kahta toisiinsa linkittyvää murhaa, joilla ei ensisilmäyksellä näyttäisi olevan mitään tekemistä toistensa kanssa. Kuva: MTV3

Steven Bochcon nimi on ollut synonyymi vetävälle laatusarjalle. Miehen uusi salapoliisidraama setvii murhia San Franciscossa.

Muun muassa Hill Street Bluesin ja LA Law’n luonut tv-sarjajyrä Steven Bochco on jo yli seitsemänkymppinen. Mies ei ole saanut aikaan suurmenestystä NYPD Bluen jälkeen, mutta siitä huolimatta häneltä tulee uusia sarjoja tasaiseen tahtiin. Nyt alkava uutuus seuraa koko kauden ajan samaa rikosvyyhteä, joten tyyliltään se muistuttaa eniten Bochcon takavuosien hienoa sarjaa Harkittu murha.

Nykypäivän tyyliä seuraten Bochcokin on luopunut suuresta pääosaesittäjien joukosta. Ensimmäisen asteen murhan keskiössä on poliisipari Terry ja Hildy. Molemmat ovat rankan työn lisäksi rankassa elämäntilanteessa: Terryn vaimo sairastaa terminaalivaiheen syöpää ja Hildy on juuri jäänyt yksinhuoltajaksi.

Terryä esittää muun muassa Rakkauden anatomiasta tuttu komistus Taye Diggs, joka parhaillaan luo uraa myös Broadwaylla. Hildynä nähdään Kathleen Robertson, joka on vuosien varrella näytellyt muun muassa Beverly Hills 90210:ssa ja Bossissa. Parhaillaan hän on ruudussa myös uutuussarjassa Bates Motel.

Tuomio: hyvää perusmenoa, mutta ei mitään uutta. Ehkäpä nyt alkaisi olla taas aika Bochcon suurimpien menestysten tapaiselle ensamble-sarjalle?

Steven Bochcon tunnetuimmat sarjat:

Murder in the First 2014-2015

Oikeuden edessä 2008-2009

Rouva Presidentti 2005-2006

Brooklyn South 1997-1998

Harkittu murha 1995-1997

NYPD Blue 1993-2005

L.A. Law 1986-1992

Hills Street Blues 1981-1987

Ensimmäisen asteen murha, MTV3 ti 2.6. klo 22.35

Lue myös:

Netissä kohistaan nyt hipsterijeparista

Koomikko suivaantui poliiseille: aloitti selfiekampanjan

Islannin poliisin huumorikuvista tuli nettihitti – ryhtyykö Suomen poliisi samaan?

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen

 

Kätilö-elokuvan tähti Krista Kosonen kertoo Helenan roolin olevan hänen uransa tärkeimpiä. – En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista, Krista sanoo.

IS TV-LEHTI: Elokuva Kätilö (2015) on näyttelijä Krista Kososelle henkilökohtaisesti tärkeimpiä omia elokuvia. Kosonen on tuttu niin kepeistä kuin vakavistakin hahmoista, mutta Kätilön Helenassa on jotakin hyvin erikoislaatuista.

– Kätilö kuuluu uuden Miamin ohella merkityksellisimpiin töihini. Se oli niin iso elokuva. Pohjalla on fantastinen kirja, ja opin aidosti historiasta. Roolin myötä jouduin kohtaamaan paljon järkyttäviä asioita. Samalla opin itsevarmempaa elokuvanäyttelemistä.

– Helenan rooli oli vaikea, mutta vaikka murre vaati kovaa opettelua, siitä oli suurta apua eläytymisessä. Murrementorini, puheen lehtori Malla Kuuranne, toi kotiini hopeatoffeeta ja koiralle luita ja iski eteen murrekartat. Hän sanoi, että tämä murre sopii minulle hyvin, koska olen niin töksähtelevä persoona!

Kätilön on ohjannut Kososen kihlattu Antti J. Jokinen.

– Kuvaukset olivat äärimmäisen haastavia. Puoliso pisti koville! En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista. Luin ajankuvasta ja sodasta, ja vierailimme Auschwitzissa. Kuolema alkoi tulla uniin. Mietin sodan ajan naisia, heidän rakastumisiaan ja tarinoitaan, sitä kuinka heitä mykistettiin ja nöyryytettiin. 

Krista Kosonen on ollut mukana jo liki 20 elokuvassa. 34-vuotiaalle se on huikea suoritus. Roolien määrä vain paisuu, kun mukaan lasketaan esimerkiksi television sketsiviihdesarjat Putous ja Kingi.

Krista muistetaan muun muassa Raisa Reikänaaman, Robinin, Arman Alizadin, Jari Sarasvuon, Tiina Jylhän ja Aku Hirviniemen nahkoihin astumisesta. Krista myöntää nauttivansa odottamattomien henkilöiden rooliin hyppäämisestä.

”Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa.”

– On mahtavaa saada ihmiset nauramaan. En myöskään ota itseäni kauhean vakavasti, ja hyvässä porukassa on kiva hölmöillä.

– Oman Top 3:n töistäni muodostavat kuitenkin Kätilö, naisvoimainen Miami sekä Matti Ijäksen ohjaama Kaikella rakkaudella (2013). Siinä roolihenkilöni Ansa oli niin hyvin kirjoitettu, ristiriitainen nainen, että sitä oli ilo näytellä. 

Suomessa kohistiin vastikään, kun Denis Villeneuven Blade Runner 2049 -elokuvassa vilahtaa tuttu kotimainen kiroilija. Sehän on Krista, aina trailerissa saakka!

– Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa, Krista kehuu.

Seuraavaksi Krista on mukana kansainvälisessä Bullets-jännitysdraamassa, jonka on myös ohjannut Antti J. Jokinen. Sarjassa näyttelevät muun muassa Tommi Korpela ja Game of Thronesista tuttu Sibel Kekilli. Kristan roolihahmo on rikostutkija, joka soluttautuu Helsinkiin vaarallisen rikollisen lähipiiriin.

– Bulletsin tekeminen alkaa nyt joulukuussa. Odotan erityisesti Sibel Kekillin kanssa näyttelemistä!

Kotikatsomo: Kätilö, TV1 su klo 21.05