Hottis Magnus Silfvenius juontaa sympaattista Sydänystävät-ohjelmaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Hottis Magnus Silfvenius juontaa sympaattista Sydänystävät-ohjelmaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Suomen televisiossa näkyy aivan liian vähän Magnus Silfveniusta, Ruotsin lahjaa suomalaiselle journalismille.

Tukholmassa syntynyt ja kasvanut Magnus on huseerannut Ylen ruotsinkielisellä puolella jo yhdeksän vuotta, ensin radiossa ja sitten myös tv:n puolella muun muassa Magnus och Petski -nimisessä Yle Femin esittämässä sarjassa (katso täältä), jossa hassuteltiin ja kokeiltiin erilaisia ammatteja. Magnus piti myös hauskaa blogia, jota kirjoitti suomeksi (lue täältä).

Magnus näyttää David Beckhamilta ja pukeutuu kuin östermalmilainen koti-isä, ja me olemme saaneet hänet siksi, että Magnus on naimisissa suomenruotsalaisen free-toimittajan Jeanette Öhmanin kanssa.

Nykyään he asuvat Los Angelesissa, josta Öhman myös bloggaa (lue täältä), mutta Magnusia voi Suomessa katsella tässä mummoja ja pappoja parittavassa ikäihmisten deittiohjelmassa, joka starttaa toiselle kaudelleen.

Sydänystävät Yle Fem klo 18.30

Lue myös:

Mikä on ruotsin kielen kaunein sana, Silvia Modig ja Krista Siegfrids?

Tällaista on nykypäivän aatelisnaisten elämä

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen