Upeasti kuvattu dokumentti kuvaa hyönteisten elämää eri puolella maapalloa.

IS TV-LEHTI: On olemassa eläinryhmä, joka on selvinnyt monipuolisuutensa ansiosta jääkausista, tulivuorenpurkauksista ja ilmastonmuutoksista yli 40 miljoonan vuoden ajan. BBC:n 16-osaisen Luontohetki: Erikoisia ekosysteemejä -dokumenttisarjan päätösjaksossa tarkastellaan tätä ihmelajia nimeltä hyönteiset. Mikä on hyönteisten ja niiden lähisukulaisten menestyksen salaisuus? 

Menestyksen avaimia on useita; osa liittyy hyönteisten pieneen kokoon, rakenteeseen, yhteistyökykyihin, osa niiden nopeaan lisääntymistahtiin.

Dokumentissa seurataan muutamia hyönteisiä upeissa lähikuvissa eri puolilla maapalloa. Hyönteiset asustelevat upeissa maisemissa Kalifornian aavikolla, Sveitsin Alpeilla, Australian mangrovemetsissä ja Skotlannin suoalueilla. Yksi niveljalkainen on peräti nelikiloiseksi kasvava kookosrapu, joka saattaa elää 60-vuotiaaksi. Toista ääripäätä edustaa puolestaan pistiäinen, jota ei erota paljaalla silmällä.

Yksi nopeimmin leviävä hyönteinen on kaalikirvas, joka tuottaa noin sata jälkeläistä viikossa, ja tässä vaiheessa jokaisella jälkeläisellä on jo omat jälkeläisensä tulossa.

Luontohetki: Erikoisia ekosysteemejä, TV1 18.15 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00