Jason (Adam Scott) ja Julie (Jennifer Westfeldt) ovat bestiksiä. He päättävät hankkia lapsen yhdessä välttääkseen ystäväpariskuntien kohtalon: jälkikasvu tuhoaa romantiikan rippeetkin parisuhteesta. Kuva: Ava
Jason (Adam Scott) ja Julie (Jennifer Westfeldt) ovat bestiksiä. He päättävät hankkia lapsen yhdessä välttääkseen ystäväpariskuntien kohtalon: jälkikasvu tuhoaa romantiikan rippeetkin parisuhteesta. Kuva: Ava

Moni onnellinen liitto hajoaa, kun perheeseen syntyy lapsi. Näin ajattelevat illan elokuvan kolmekymppiset newyorkilaissinkut.

Julie ja Jason (leffan ohjaaja Jennifer Westfeldt ja Adam Scott) ovat kolmekymppisiä newyorkilaissinkkuja ja toistensa parhaita kavereita. Kaikki kaverit yhteisestä ystäväpiiristä ovat menneet naimisiin ja hankkineet lapsia, mutta ehkä juuri sen takia heidän liittonsa eivät näytä enää kovin ruusuisilta.

Julie ja Jason päättävät välttää aviohelvetin, mutta kokea vanhemmuuden ilot, eli hankkia lapsen yhdessä, ystävinä. Muun muassa Bridesmaidsin Kristen Wiig ja Mad Menin Jon Hamm ovat mukana hieman erilaisessa ja ajatuksia herättävässä romanttisessa komediassa. Hieman erilaisessa ainakin sen takia, että kerrankin tarina ei ala sanoilla ”boy meets girl”.

Ohjaaja ja Julieta näyttelevä Jennifer Westfeldt on muuten Hammin pitäaikainen tyttöystävä. Tänä keväänä parin huhuttiin jo eronneen juuri ennen kuin Hamm hakeutui katkaisuhoitoon alkoholiongelman vuoksi.

Pariskunta itse kiisti erohuhut – ja totisesti heti muutamaa viikkoa myöhemmin heidän kerrottiin suunnittelevan yhteistä lasta. Vauvan hankkiminen on jäänyt hieman myöhäiseksi, sillä Westfeldt on 45-vuotias ja Hamm 44.

Friends With Kids, Ava la 20.6. klo 21.00

Lue myös:

Mia Halonen lapsettomuudestaan: ”Kaikilla miehillä, jotka sanoivat, etteivät halua lapsia, on nyt lapsia”

Näin ohjaaja Antti Jokinen kommentoi tulevaa isyyttä jo vuosi sitten

Miksi en halua lapsia? Kopioi tästä julkkisnaisten terävät vastaukset

Imetetyt lapset ovat fiksumpia ja rikkaampia

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.