Hanna (Eila Roine, edessä) ja Kerttu (Riitta Elstelä) eivät ole kertoneet suvulle ihan kaikkea. Kuva: Yle
Hanna (Eila Roine, edessä) ja Kerttu (Riitta Elstelä) eivät ole kertoneet suvulle ihan kaikkea. Kuva: Yle

Kolmiosaisessa sarjassa suvun jokaisella jäsenellä mummosta pojanpoikaan on salaisuus.

IS-TV-LEHTI: Suomalainen televisiotarjonta olisi kalpeampaa ilman Johanna Vuoksenmaata. Elokuvillaankin mainetta niittänyt ohjaaja-käsikirjoittaja on vastannut monista 2000-luvun kotimaisen draaman ja komedian huippuhetkistä, kuten Kumman kaa, Tahdon asia ja parhaillaan pyörivän Klikkaa mua -sarjan toinen tuotantokausi.

Uusintana esitettävä minisarja Kotikatsomo: Mökki on hieman vakavampaa Vuoksenmaata, mutta siinä näkyy yksi ohjaajan suurista vahvuuksista: täysin nappiin menneet näyttelijävalinnat ja piirun tarkka henkilöohjaus. Tarkkaa on myös kuvakerronta, jossa muun muassa viihde-elektroniikka vie tarinaa eteenpäin.

Tarina muistuttaa, että ongelmilla on tapana kerääntyä.

Kolmiosaisen sarjan ovat käsikirjoittaneet Nina Honkanen ja Sirpa Reiman. Siinä sukelletaan suomalaiseen sielunmaisemaan. Sukupolvien välistä kuilua kuvaava tarina muistuttaa, että ongelmilla on tapana kerääntyä. Sarjan perheellä riittää vaiettuja salaisuuksia neljässä sukupolvessa.

Hanna (Eila Roine) elää Kertun (Riitta Elstelä) kanssa, mutta on salannut lesboutensa koko elämänsä. Poika Reino (Risto Tuorila) on alkoholisti ja hänen vaimonsa Tuulikki (Leena Uotila) seksiriippuvainen. Pojanpoika Aleksi (Tuomas Rinta-Panttila) salailee peliriippuvaisuuttaan ja tämän poikapuoli Niko (Jarkko Niemi) puolestaan kipuilee kapinoimalla.

Tarinan alussa Hanna kutsuu jälkikasvunsa kotitalolle kuuntelemaan tärkeitä uutisia. Lopultakin on aika kaivaa perhesalaisuudet esiin.

Kotikatsomo: Mökki, TV1 su klo 21.05

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00