Eläinlääketieteen opiskelija Jacob (Robert Pattinson) saa töitä matkustavasta sirkuksesta. Siellä hän tapaa sirkusprinsessa Marlenan (Reese Witherspoon) ja heidän välillään roihahtavat voimakkaat tunteet. Kuva: Ava
Eläinlääketieteen opiskelija Jacob (Robert Pattinson) saa töitä matkustavasta sirkuksesta. Siellä hän tapaa sirkusprinsessa Marlenan (Reese Witherspoon) ja heidän välillään roihahtavat voimakkaat tunteet. Kuva: Ava

Twilight-komistus Robert Pattinson ja Oscar-voittaja Reese Witherspoon päästävät kemiat irti illan umpiromanttisessa elokuvassa.

Sara Gruenin bestselleriin perustuva elokuva Vettä elefanteille on niitä harvinaisia tapauksia, joissa leffa saattaa itse asiassa olla lähes yhtä hyvä kuin alkuperäinen kirja. Tämäntyyppiset onnistumiset perustuvat yleensä siihen, että kirja on alun perin ollut viihdyttävä mutta ei mikään varsinainen taidepläjäys. Niin tässäkin tapauksessa.

Tarinan päähenkilö on nuori Jacob, joka eläinlääkäriopinnot keskeytyvät karusti perhetragediaan. Kodittomaksi jäänyt nuorukainen lähtee työnhakuun ja törmää junassa matkaa tekevään sirkukseen. Siitähän se työpaikka sitten aukeaakin. Kaupan päälle tulee ihastus, kaunis trapetsitaiteilija Marlena, joka valitettavasti on myös sirkuksen julman johtajan Augustin vaimo.

Umpiromanttisen leffan pääosissa nähdään Twilightin Edwardina muistettava Robert Pattinson ja Oscar-voittaja Reese Witherspoon. Eritasoisilta ja -ikäisiltä vaikuttavan kaksikon kemia toimii yllättävän hyvin.

Augustia esittää Quentin Tarantinon luottomiehenä tuttu Christoph Waltz. Kolmiondraaman neljäntenä, monin tavoin suurena tekijänä, toimii sirkuselefantti Rosie.

Vettä elefanteille, AVA klo 21.00

Lue myös:

Twilight-tähti Robert Pattinsonin uusi rakas melkein nähtiin Suomessa

Reese Witherspoon: "Tapailin outoa stringimiestä

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen