Karmivaa tapausta alkaa tutkia Andri (Olafur Darri Olafsson).
Karmivaa tapausta alkaa tutkia Andri (Olafur Darri Olafsson).

Islannin jylhät maisemat luovat upean tunnelman uudelle rikossarjalle.

IS TV-LEHTI: Kymmenosainen islantilainen rikossarja Loukussa sijoittuu uneliaaseen pikkukaupunkiin Islannin itärannikolle. Kaupungin rikokset rajoittuvat lähinnä pysäköintirikkeisiin, kunnes kalastajat onkivat vuonosta ruumiin. Eikä kyseessä ole ihan mikä tahansa ruumis, vaan raajaton ja päätön sellainen.

Rikosta alkaa tutkia paikallinen poliisi Andri (Ólafur Darri Ólafsson), joka uskoo murhan ja silpomisen tapahtuneen juuri ohi ajaneella risteilyaluksella. Murhan setvimistä hankaloittaa lähestyvä talvimyrsky, joka on sulkenut sekä lentokentän että kaupunkiin johtavat tiet. 

Hienosti kuvattu ja taitavasti ohjattu sarja on jo ehtinyt kasvattaa kansainvälistä kiinnostusta islantilaista tv-dekkarigenreä kohtaan. Loukussa onkin Islannin kallein televisiosarja, ja sen esitysoikeudet on myyty useisiin maihin. Islannin karut maisemat on kuin tehty sarjan kulissiksi, ja syrjäisen kaupungin joutuminen myrskyn armoille lisää painostavuuden ja vaaran tuntua.

Vauhdikkaassa ja intensiivisessä avausjaksossa pedataan tuhdisti odotuksia tuleville yhdeksälle jaksolle.

Loukussa, Fem klo 22

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.