Karmeat piraijat yrittävät pilata päivän.
Karmeat piraijat yrittävät pilata päivän.

Piraija 3D ei yllä ihan Tappajahain kaltaiseen piinaan, mutta erittäin toimiva viihdyttäjä se on.

Klassinen kauhuleffa Piraija tehtiin 1970-luvun lopussa, jolloin luonto iskee takaisin -teeman elokuvia tehtailtiin Tappajahain suosion innoittamina useita. Piraijasta tuli niin hyvä, että Tappajahain ohjaaja Steven Spielbergkin on sen fani. Leffa on myös iso syy siihen, miksi ihmisten mielikuvissa piraija-jokeen putoaminen tarkoittaa varmaa kuolemaa muutamassa sekunnissa. Leffan piraijat ovat tosin sekä vanhassa että uudessa versiossa mutantteja. (Aivan kuin normaalit eivät olisi tarpeeksi pelottavia.)
Piraijan uusintaversio valmistui vuonna 2010 ja tarkoitus oli puhaltaa klassikkoon uutta tuulta 3D-tekniikalla. Yleinen mielipide taisi kuitenkin olla, ettei 3D juurikaan tuonut hyvään ja toimivaan leffaan lisäarvoa, joten sitä voi hyvin asettua katsomaan myös pienestä ruudusta.

Uusi Piraija on on enemmän veriroiskeista huumoria kuin alkuperäinen, joka tarjosi myös Tappajahaista tuttua piinaavaa jännitystä. Mutta vaikka ote on reipas, leffa ei ole aivoton. Itse asiassa ehkä juuri humoristisen otteen vuoksi se on ihan sikaviihdyttävä perjantai-illan pläjäys, sellainen jota tekisi mieli katsoa kesäisenä iltana avoautossa drive-in-teatterissa.
Esihistoriallisten tappajakalojen hyökkäykseltä yrittävät säilyä hengissä Elizabeth Shuen, Ving Rhamesin ja Adan Scottin kaltaiset hyvät näyttelijät. Ei muuta kuin äänijänteet valmiiksi kirkumista varten ja popparit mikroon.
Piraija 3D Hero klo 23.00

 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00