Nuori leski Tiffany (Jennifer Lawrence) tutustuu komeaan Patiin (Bradley Cooper), joka sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja haluaa pakkomielteisesti ex-vaimonsa takaisin. Tiffanyn olemassaolo mutkistaa suunnitelmia hämmentävällä tavalla. Kuva: Nelonen
Nuori leski Tiffany (Jennifer Lawrence) tutustuu komeaan Patiin (Bradley Cooper), joka sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja haluaa pakkomielteisesti ex-vaimonsa takaisin. Tiffanyn olemassaolo mutkistaa suunnitelmia hämmentävällä tavalla. Kuva: Nelonen

Unelmien pelikirja on erilainen ja kirpeä romanttinen komedia, ilman turhaa siirappia – ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Jennifer Lawrencen ura valkokangastähtenä ei ole vielä kovin pitkä, mutta silti hänellä on takanaan jo kolme yhteistä elokuvaa Bradley Cooperin kanssa. Se ei ole ihme, sillä parilla on selkeästi kemiaa, joka toimii ja kipinöi.

Unelmien pelikirjassa molemmat ovat hyvin kaukana niistä rooleista, jotka nostivat heidät tähdiksi, eli Bradley Kauhean kankkusen Philistä ja Jennifer Nälkäpelin Katniss Everdeenistä.

Tässä leffassa Bradley esittää kolmekymppistä Pat Solitanoa, jonka hauraan mielen avioero on saanut pahasti raiteiltaan. Hän on vapautunut psykiatrisesta hoidosta vanhempiensa huostaan, mutta paraneminen ei pääse kunnolla alkamaan, sillä Pat on päättänyt selviytyä kriisin yli uskomalla vakaasti, että saa vielä vaimonsa takaisin. Jennifer esittää samanikäistä Tiffanya, jonka elämän on suistanut kaaokseen aviomiehen kuolema. Hänellä on omat päähänpinttymänsä, joiden toteuttamiseen hän ymmärtää tarvitsevansa Patin apua.

Erilainen, kirpeä romanttinen komedia, joka on välillä hyvin hauska, välillä ei yhtään.

Unelmien pelikirja, Nelonen klo 21.00

Lue myös:

Tähän tosi-tv-sarjaan Oscar-voittaja Jennifer Lawrencekin on koukussa!

Uusi julkkispari on syntynyt? Bradley Cooper ja Irina Shayk yhdessä

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen