Paula Koivuniemi ja muut eturivin artistit saapuvat Jarkko Tammisen vieraiksi. Kuva: Nelonen
Paula Koivuniemi ja muut eturivin artistit saapuvat Jarkko Tammisen vieraiksi. Kuva: Nelonen

Mikä on ensimmäinen ajatus Jarkko Tammisen omasta tv-ohjelmasta? Ainakin kaikilla niillä, jotka ovat nähneet miehen huikean Stars Show’n ensimmäinen ajatus on: no jo oli aikakin!

Big Bang, eli alkuräjähdys, on tiedemiesten nimitys sille hetkelle, kun nuppineulanpään kokoinen, tiheä massa materiaa räjähti ja maailmankaikkeus sai alkunsa.

Ihan niin suureellisesta tapahtumasta ei ole kyse Jarkko Tammisen show’ssa, mutta aika lailla sekin räjähtää ja kamaa lentelee ympäriinsä. Ihan kaikki osiot eivät ole kirkkaana loistavia aurinkoja, vaan mukaan mahtuu vähäpätöisempiä taivaankappaleita ja melkoista avaruusromuakin, mutta kokonaisuus on kuitenkin viihdyttävä.

Big Bang on siis keskusteluohjelma, sketsiohjelma, musaohjelma ja osin piilokamerakin kaikki samassa paketissa. Vähän tuntuu siltä, että kun formaattia on istuttu ideoimassa, kaikki on päätetty toteuttaa, mitä ikinä on keksitty. Studiossa nähdään useita vieraita ja lukuisissa inserteissä vielä puolet lisää. Runsaudensarviefekti toimii, mutta suoraan sanottuna vähempikin riittäisi.

Imitaattorina Tamminen on omaa luokkaansa eikä ole ihme, että nämä osuudet ovat show’n kirkkaita helmiä. Ensimmäisessä jaksossa nauratti erityisesti Juhani Tammisen ja Sara Siepin kiekkostudio.

Hauskaa, että saatiin näin loppukevääseen vielä uutta viihdettä!

Big Bang, Nelonen klo 20.00

Lue myös:

Pirjo Heikkilä koomikkokollegastaan: ”Olin kuullut, että se on adhd ja maanis-depressiivinen”

Tähdet, tähdet -ohjelman Roope Salminen: ”Tämä on elämäni tärkein kevät”

Nuoren Hannahin itsemurhan jälkipyykki jatkuu Kolmetoista syytä  -sarjan kakkoskaudella. Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

IS TV-LEHTI: Kohuttu 13 syytä jatkaa Hannahin (Katherine Langford) itsemurhan jälkipyykin läpikäyntiä. Ykköskausi kävi läpi Hannahin kavereilleen jälkeen jättämiä kasetteja, joilla hän avasi tekonsa syitä.

Kauden mittaa paljastui, mikä suhdesoppa lukiossa oli ja mitä ihmiset ovat valmiita tekemään varmistaakseen oman selustansa.

Rajussa sarjassa käsiteltiin huumekauppaa, väkivaltaa ja nuorten välisiä suhteita. Erityisesti kuohuttivat suora ja realistinen kuvaus raiskauksesta ja itsemurhasta.

”Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme.”

Kasetit olivat vain alkua – nyt tiedossa on polaroid-kuvia.

– Kausi tulee käsittelemään, miten kasvatamme poikia miehiksi ja miten kohtelemme tyttöjä ja naisia kulttuurissamme – ja mitä voisimme tehdä paremmin molemmissa tapauksissa, Netflix on kertonut kakkoskaudesta.

Ykköskausi sai osakseen paljon kritiikkiä muun muassa siitä, miten itsemurhaa romantisoitiin ja miten vähälle mielenterveysongelman käsittely jäi. Suositun sarjan on pelätty kannustavan nuoria itsemurhiin.

Netflix on koonnut nettiin tukipaketin nuorille ja keskusteluohjeita vanhemmille.

13 syytä, toinen kausi katsottavissa Netflixissä

Hyacinth Bucket palaa taas ruutuun! Sen kunniaksi listasimme asiat, jotka meidän kaikkien olisi syytä oppiä häneltä. 

Pokka pitää (Keeping up Appearances) oli yksi 90-luvun suosituimpia komediasarjoja. BBC:n tuottamaa brittisarjaa esitettiin vuosina 1990–1995, ja klassikkosarjaa on nähty useasti aiemminkin Suomessa uusintoina.

Ja taas sarja tekee paluun ruutuun!

TV1:llä nähtävässä sarjassa seurataan tietenkin rasittavan hienostelevan, mutta samaan aikaan yllättävän ihastuttavan Hyacinth Bucketin (Patricia Routledge) pyrkimyksiä päästä kaikin keinoin yläluokan suosioon. Hyacinth puhuu aina korostetun yläluokkaisesti (lue: snobisti), ylpeilee hienostotuttavillaan ja vaatii erityiskohtelua. Hän pitää kotinsa aina pyntättynä, ottaa pukeutumisessa mallia kuninkaallisilta ja rakastaa teekutsuja.

Päällepäsmärinä Hyacinth ei ota juurikaan muiden mielipiteitä huomioon tai kestä itseensä kohdistuvaa arvostelua. Koska Bucket-sukunimi (suom. ämpäri) on Hyacintin mielestä selvästikin liian rahvas, hän vaatii muita lausumaan sen ranskalaisittain bukée (suom. kukkakimppu).

Mutta on Hyacinthin asenteessa paljon hyvääkin! Monista hänen elämänohjeistaan me muutkin voisimme ottaa oppia. Listasimme Hyachithin parhaat elämänviisaudet:

1. Hyvät käytöstavat kannattavat.

Hyacinth rakastaa muodollista kielenkäyttöä ja liioiteltua kohteliaisuutta. Edes törkeyksiä laukoessaan hän ei unohda asiallista kielenkäyttöä.

2. Puhelimeen ei sovi vastata miten sattuu.

Annat itsestäsi heti yläluokkaisen kuvan, jos vastaat puhelimeen tyylillä: ”Korhosten residenssistä hyvää iltapäivää, Marja-Leena puhelimessa.”

3. Älä suotta kainostele tai häpeile itseäsi.

Jos Hyacinthilla on päässään hieno uusi hattu, koko naapurusto tietää siitä välittömästi.

3. Kupponen teetä tai kahvia piristää aina.

Varsinkin, jos se nautitaan elegantista kupposesta.

5. Kun arki runnoo, pue kaulaasi parhaat helmesi.

Johan helpottaa! Hyacinth tekee arjen kiillottamisesta pienillä yksityiskohdilla melkein taidetta.

6. Perheestä ja läheisistä voi olla hyötyä.

”He ovat minun perheeni ja rakastan heitä. Erityisesti tähän aikaan vuodesta, kun pimeä tulee niin aikaisin”, Hyacinth on sanonut.

7. Usko itseesi.

Vaikka Hyacinth on monessa mielessä rasittava kaikkitietäjä, ainakin hän tuntee tasan tarkkaan oman arvonsa. Hyacinthin ylitse ei kävele kukaan. Ja se on hienoa, jos mikä.

Pokka pitää, arkisin 22.5. alkaen TV1 klo 18.30