Nyyh, eivätkö ne todellakaan saa toisiaan lopullisesti?
Nyyh, eivätkö ne todellakaan saa toisiaan lopullisesti?

Unohda romanttisen leffan hupsut fantasiaelementit ja heittäydy sen vietäväksi. Silkkaa nautintoa!

Kirjailija Philip K. Dickin romaaneista ja novelleista on tehty lukuisia kuuluisia leffoja, kuten Blade Runner, Total Recall ja Minorty Report. Miehen ei niin scifiä tuotantoa edustaa aika suloinen ja romanttinen leffa Kohtalon valvojat, jossa Matt Damon ja Emily Blunt esittävät paria, joka rakastuu toisiinsa sellaisella vimmalla, että se uhkaa jopa kohtalon voimia.
Damon on nuori, kirkasotsainen poliitikko David Norris, joka on mustana hevosena todella lähellä päästä senaattiin. Vaalitilaisuudessa hän törmää sattumalta Eliseen, ammattitanssijaan, jonka rohkeus ja kauneus vievät Davidilta jalat alta. 
Mutta vaikuttaa siltä, että huolimatta kaikista perinteisistä ennusmerkeistä, Davidia ja Elisea ei sittenkään ole tarkoitettu toisilleen, sillä pariskunta kulkee jatkuvasti täpärästi toistensa ohi, vaikka aikomus päätyä yhteen on voimakas. Sattumien liepeillä liikkuu hattupäisiä pukumiehiä, erityisesti yksi, joka tuntuu olevan aina paikalla.
Pikkuhiljaa käy ilmi, että Davidin ja Elisen kohtalo ei ole ollut tavata toisiaan, ja hattupäiset miehet ovat eräänlaisia kohtalon virkamiehiä, joiden tehtävä on valvoa, että asiat menevät, niin kuin on suunniteltu. Davidista on tarkoitus tulla huippupoliitikko eikä mikään rakkauteen höpsähtänyt tavis.
Kun Kohtalon valvojien fantasiaelementit hyväksyy ja heittäytyy nauttimaan tarinasta, se osoittautuu taiten tehdyksi ja viihdyttäväksi leffaksi. Pääparin välillä on kuitenkin sellaista kemiaa, että olisipa hauskaa nähdä heidät joskus hieman perinteisemmässäkin romanttisessa tarinassa. Sellaisessa, jossa vastuksena ovat vain oikuttelevat sydämet tai entiset poikaystävät. Matt Damon ja Emily Blunt ovat nimittäin aivan hurmaavia molemmat.
Kohtalon valvojat 30.10. TV5 klo 21

 

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00